söndag 18 oktober 2015

HÖSTMÖTETÅrets sista programpunkt för Trädgårdsföreningen genomfördes den 14 oktober – höstmötet.

Över sextio medlemmar deltog, och bjöds på smörgåstårta till kaffet. Engångsmuggar och dito assietter är det som gäller numera – till glädje för alla dem som hjälper till i köket!

Lena Wistrand, Studiefrämjandet, gjorde PR för Tusen Trädgårdar, som år 2016 kommer att gå av stapeln den 3 juli. Hon hoppades att många trädgårdsodlare skulle vara beredda att visa upp sin trädgård då, alla sorter behövs, små och stora, radhus, kolonilotter och parkträdgårdar. Stugträdgårdar och samlardito. Tänk på saken över jul, ”värvningen” kommer igång i januari! Arrangemanget, som görs vartannat år, startades ju av Gunnel Carlsson, som förstås också fortfarande är en av motorerna – och som även själv öppnar sin trädgård. Det kunde kanske vara kul att vara med?

Kvällens föredragshållare, Håkan Stenström, Lindbro, är en av dem som öppnar sin trädgård vid Tusen Trädgårdar den 3 juli. Han är även med i den grupp som visar trädgården flera gånger per säsong, ”Privata trädgårdar att besöka i Sörmland”, så även 15/5, 28/5, 29/5 och 7/8 mellan 10.00 och 17.00 håller han öppet. I samband med tidningen Lands Öppen Trädgård brukar han också vara med och visa upp sin trädgård.

Något trevligt man kan göra redan i höst är ju att delta i Decoflors kurs där man får julpyssla med växter – i år blir det en dörrkrans och en pyntad stor amaryllis. Onsdagen den 18 november kl 18.30 är det dags, i butiken vid Rådhustorget. Anmälan senast 15/11. Pris 400:- för medlemmar (500:- för andra). Ring 016-14 14 00 för anmälan eller maila till karin@decoflor.se. Glögg och pepparkakor bjuds vi på under kvällen.

För den som redan har en almanacka för 2016 kan det vara en god idé att skriva in datum för Trädgårdsföreningens årsmöte – den 7 april. Det kommer en vår så småningom! Vilket man kan se i trädgårdshandeln just nu, som har rabatter på lökväxterna. Själv föll jag för några röda hyacinter och vita kirgislökar, som får göra sällskap med de lila i rabatten. ÖoB hade för resten extrapris på amaryllis – två stycken för 49:-. Fanns röda, rosa och randiga. Jag ska nog prova ett par!
 

/   eo
 
 
 
( Bina blir lite större om du klickar i bilden... )
 
 
En av de sista blomrestaurangerna för året,
livligt frekventerad av vildbin i solskenet
 
(Höstkragen heter Clara Curtis, och är perenn)
 
.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar