söndag 4 oktober 2015

Höstmarknad i Barva


HÖSTMARKNAD I BARVA

I helgen var det dags för Odlarglädjen i Barva att ha sin höstmarknad. Extrapris på växter förstås, loppisstånd, försäljning av sylt, saft och honung. Även insektsholkar till diverse djur som fjärilar, vildbin, bålgeting och humlor. Och vackra möbler och annat i återvunnet trä. Den senare snickaren hade även snickrat till roliga små skulpturer, som hette Björkman. En hette Björkman och son… Av? Jo, björk förstås! STA var representerade och även Eskilstuna Trädgårdsförening

Vårt stånd visade upp lite av årets skörd – morötter i rött, gult, vitt och orange t ex. Och polkabetor, som är röd-och-vitrandiga invändigt. Några tomater som inte är så vanliga, gula hösthallon och gröna kärnfria druvor fanns också på bordet. Dessutom fanns det lappar med lite tips på giftfria bekämpningsmedel mot diverse otyg som bladlöss, fruktflugor, sniglar, rådjur, svartmyror – och liljebaggar. Lite info om föreningen fanns det givetvis också, bl a i form av den lilla vikta foldern.

Eva Classon på Odlarglädjen bjöd samtliga besökare på hemkokt squashsoppa med sting, jättegod!

Solen sken och många trevliga trädgårdsintresserade människor kom fram och pratade. 

------

Om en dryg vecka är det föreningens eget höstmöte, onsdag den 14 oktober kl 19.00, i IOGT-huset på Lilla Gatan i Torshälla! Kunniga Håkan Stenström från Sköldinge ska både berätta lite om träds betydelse och om hur man bygger upp en trädgård - och kaffet bjuder föreningen på, som vanligt.

Välkomna!


/   eo 


( Större bild? Klicka i fotot )

Loppis är populärt!


Marmelader med chili, bl a med björnbär eller rödbetor


Sylt och saft från Kalkugnstorp


Trädgårdsföreningens stånd


Blommor och grönsaker från trädgården


På hemmaplan:

Häftig fruktställning av munkhätta -
dock inte av egen odling......


Gula hösthallon och björnbär - än mognar det godis!


Höstastrar och annat rart


.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar