söndag 27 september 2015

Höstblommor


Blomsterhandlarna erbjuder nu mängder av höstkryssar, ljungplantor, blomsterkål och s k höstfägring, att pryda trappor och urnor med. Trevligt som komplement till trädgårdsblommorna som ju inte är så talrika längre. Lite finns det ju… Bolltistlar och höstanemoner ut mot gatan – faktum är att de står planterade innanför staketet – men sedan slingrar sig ut i solen på utsidan! Kärleksörterna, några olika höstastrar och den rosa höstkragen har ju just slagit ut. Gula rudbeckior och dito jordärtskocksblommor lyser fortfarande. En del av de ettåriga blommorna i grönsakslandet håller fortfarande igång, och likaså luktärterna. Några uthålliga rosor blommar – och så börjar tidlösor och höstkrokus att knoppas.

Fortfarande går det ju bra att planera för vårblomning också – med smålökar, tulpaner och narcisser. Gärna något som inte rådjur estimerar…

Om man vill skaffa sig någon ny vårperenn är det ju inte för sent att plantera – man kan t ex få chansen hos OdlarGlädjen efter Barvavägen i helgen. Eva Classon kommer att ha växtmarknad där 3-4 oktober. Eskilstuna Trädgårdsförening kommer att ha ett bord där på söndagen, med Nils-Bertil och Else-Marie som representanter. Några marknadsstånd kommer också att finnas, det blir loppis och även STA kommer och visar upp sig. Se annons i veckan. Hoppas att det blir en fin hösthelg!


/   eo 


 ( Bilden blir lite större om du klickar i den! )

Vår finaste klarrosa kärleksört


Terracotta - kryss, kruka och vägg...


Maffig höstkryss på uteplatsen


Bolltistlar och höstanemoner på rymmen


Ja, och så blommer det ju inomhus!


.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar