fredag 4 januari 2013

Gott Nytt Trädgårdsår 2013!

.

Inte så mycket kvar av julesnön, men någon vår ska vi nog inte räkna med ännu…..

Trädgårdsföreningens program är ju inte spikat ännu, så kom gärna med önskemål om det är något särskilt ni skulle vilja göra eller titta på!

(Om ni inte får något svar via mailen ett tag framåt så beror det nog på att vi just ska lämna in vår dator och blir av med den i minst en vecka. Suck!)

Det är stor åtgång på fågelfrö i trädgården. (Åtminstone hittills har ÖB varit billigast på storsäckar om 18 kg av solrosfrö och blandfågelfrö. Och 50 st talgbollar i hink – 1,30/st.) I år har skatorna varit hopplösa på talgbollarna, vi går bet på hur vi ska kunna skydda dem åt småfåglarna!

Inte bara stora fåglar vill åt fågelmaten, även harar och rådjur betar gärna i sig det som ligger under fågelborden. Rådjuren nafsade också i sig havrekärven, så den hann inte domherrarna spekulera på en gång. Den enda kärve vi fick kvar var en pytteliten som trätomten på förstubron håller i…

En sväng i trädgården visar att några tåliga växter faktiskt tittar upp vid sidan av snön. Flera heucheror står pall, någon bräcka och ett par plistrar kan man också se bladverket av. Men det mesta sover förstås sin vintersömn.

Vi vet i alla fall att – inte snart, men så småningom – så kommer det en vår!

/ eoGrantomte, tilltotad av mågen

Det finns tåliga växter!

Vackert ljusgröna blad av alunrot

Tomte med pyttekärve

Bedagad skönhet...

Små hårdknutna knoppar, som väntar på bättre tider!

.

.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar