fredag 21 december 2012

Vintersolståndet

.
Idag är det vintersolståndet – sedan går vi sakta men säkert mot ljusare tider!

Att vi får fira en vit jul känns ju bra, och under snön sover våra perenner så gott och skyddat. Ovanpå snön uppträder ju vissa bekymmer, i form av harar, rådjur och på vissa håll älgar… Vi får försöka försvara våra växter så gott det går, med nät och illaluktande ammoniak-tussar och vad vi nu kan hitta på….

Tidigare i månaden firades Lucia med lussetåg, kaffe och lussekatter och lotterier med många vinster. Den allra minsta tärnan upptäckte snabbt att det fanns något hon skulle vilja ha bland vinsterna – redan innan det var dags att dra på lotterierna….


Lagom till jul har den mörkröda amaryllisen från pysslet på Decoflor slagit ut. Jag blir glad varje gång jag går förbi den.

Nere i vår egen källare står ett par alldeles nygjorda blomsterarrangemang. Några köpta småplantor och så lite pynt man har sparat på sig. Så roligt att göra!

Da´n för da´n före da´n före doppareda´n – tänk att det redan är dags! Långt ifrån allt jag velat hinna med är klart, men det blir alldeles säkert jul i alla fall! Vi tänker njuta av helgerna – god mat, promenader, korsord och en del TV. Först nästa år börjar det vara dags att tänka på allvaret igen!

Vi önskar er alla en riktigt   G O D  J U L ! 
Följt av ett likaså   G O T T  N Y T T  Å R 2013 !

/ eo

Minsta tärnan hittade något lockande på vinstbordet - en grå mus


Fluffiga snökuddar på uteplatsen


Fina små stjärnor i nysnön


Koltrasten är en välkommen gäst


Härliga röda amaryllisklockor


Lite julblomster i en loppisskål i nysilver

      .  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar