måndag 28 januari 2013

Allt är vitt, vitt, vitt!

.

När solen lyser blir staden alldeles förvandlad, den lyser, gnistrar och glimmar. Isrosor och rosor på kinderna är det enda som påminner om blomstersäsongen… Det gäller att klä sig ordentligt och ha rejäla vantar och skor. En god vän åker skidor varenda dag men själv nöjer jag mig med promenader, med eller utan hund.

I onsdags hade kommunen ordnat något trevligt i vinterkvällen. De hade illuminerat Tunafors Fabriker, både mot Kyrkogatan och inne på gården. Det var både spännande och fint, och så bjöds alla besökare på kaffe och bulle. Mjölken frös mellan varven, men den tinade ju i kaffet… Arrangemanget ingick som ett litet test till ett större evenemang nästa år.

Min dator har varit på verkstaden i över två veckor, så det lilla vi kunnat göra har skett på reserven, en liten laptop. Nu är det jätteskönt att kunna skriva på ett ordentligt tangentbord igen med en riktig mus och med en stor härlig skärm! Mycket har förstås blivit liggande också, och mera blir det tyvärr, för skrivaren har helt tackat för sig, och det tar ju ett tag att välja ut och installera en ny. Detta för bl a med sig att de nya medlemmar som anmält sig inte kan få någon skriftlig information förrän i början av februari. Tyvärr, men det är ju inget att göra åt!

Det är ju tur att det inte är dags att skicka ut kallelser till årsmötet ännu! Med brev, program, bilagor och medlemskort…

Affärerna har börjat ha fröpåsar framme, såg jag, men vi har inte börjat tänka efter ännu vad vi vill ha i trädgården till sommaren. Och ska man förkultivera är det ju onödigt att vara alltför tidigt ute, det är ju så lätt annars att plantorna blir väl gängliga före utplantering.

Fast lite börjar det rycka i planteringshanden kanske… Det får väl bli lite pyssel med pelargoner och fuchsior snart då!


/ eo


Lampan vid fågelmaten har fått istappar


Kanske en björkspirea?


T o m bilarna blir vackra...


Skuggor vid björken


Rena rama grafiska bladet


Tunafors Fabriker i kvällskostym


Snyggt belyst graffiti


Det gick åt många skorstenar i fabriken förr!


Blå skymning? Nej fin belysning, och eldkorg

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar