tisdag 13 september 2011

Trädgårdsdagar på Löta

.
I vackert höstväder firade landets plantskolor Trädgårdens Dag i helgen - däribland förstås även Löta. Det var gott om folk i solskenet, och många hälsade även på i vårt stånd - köpte lotter, löste tipsrad, pratade grönsaker och smakade blå druvor. En del har matjord i fickorna - en dam som tog fyra lotter hade vinst på tre av dem!

En trogen besökare på Löta


Funderingar över tipsraden


Hmmm, vad kan det där vara...


Vaktombyte i vårt stånd


Eftermiddagens personal


Det var god åtgång på lotterna

Även årets tipsrad gick - förstås - ut på HUNDRA. Frågor om bl a "HUNDRAåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Det var en del klurigheter, som att Podengo faktiskt är en HUNDRAs - Korat är däremot en kattsort och Basjkir en hästras. Det var ju inte lätt! Den som firade HUNDRA-gubbejubileum var ju Emil i Lönneberga, när han hade suttit i snickarboa tillräckligt många gånger för att ha yxat till ett sådant antal. Friedrich HUNDERTwasser - vem i all sin dar är det? Jo, det är en österrikisk konstnär och arkitekt, som har ritat en massa roliga hus. En typisk korsordsfråga, som många snavade på, var också vilken romersk bokstav som står för siffran HUNDRA. Det ska vara C. Att  Robert Gustafsson hade ritat och berättat om "HUNDRA gubbar" var det många som trodde, men det var faktiskt den gamle Albert Engström. För att bara nämna några frågor! Den rätta raden bifogas nedan - klicka bara på bilden för att få den förstorad och läsbar.

Inga vanliga hus direkt! Arkitekt F. Hundertwasser


Torn och tinnar...


Så här ska den rätta raden se ut! (Klicka på den för att förstora)

Vinnare blev Birgitta Ekström, Ärla, som hade alla tolv rätt och hade gissat närmast på bönornas vikt. Hon gissade på 73 g - de vägde 70 g. Inte långt ifrån alltså! Ett presentkort hos Löta skickar vi till henne.

Som vanligt så var det inte bara besökare från Eskilstuna som hälsade på i plantskolan denna helg utan även deltagare från Strängnäs, Nykvarn, Malmköping och Stallarholmen, efter vad man kan se från våra tipslappar.

Tack alla som vågade prova på våra kluriga 100-frågor! Och hur var det nu han sa, Pierre de Coubertin, "det viktiga är inte att vinna utan att deltaga!"  ;-)

/  eo


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar