onsdag 7 september 2011

Från utställningen

.
Så var utställningen vederbörligen invigd då! Med ett litet tal förstås, och med nykokt körsbärssaft att bjuda på. De blå druvorna var det också åtgång på. På laptopen snurrade gamla filmer från våra resor - den kan förstås inte stå där annars. Att tidningarna förevigade tillfället har ni säkert redan sett!

Det som folk förundrade sig mest över var nog den pyttelilla djungel-gurkan, några cm stor bara, och vackert randig. Och så att jordärt-skockorna kan ha så fina "solros"-blommor! Den buketten är dock inte kvar - de hör inte till de hållbarare snittblommorna...

Några var allra mest intresserade av våra gamla protokoll och sammanställningen av resor från 1937 och framåt - vad de kostade och hur många bussar som kunde vara med på den tiden. Andra var förstås mera intresserade av nutiden - dokumentationen om silverlönnen i gamla konstmuseiparken, bilder från våra resor, foton av växter under alla fyra årstiderna eller fotoboken om föreningens 100 år, som många bläddrade i. De gamla redskapen blev förstås också beundrade i sin högmonter.

Från bibliotekets sida hade iordningställts en trevlig läsvrå, med en bokvagn bredvid full med trädgårdslitteratur att sitta ner och bläddra i - eller kanske låna hem. På bordet där finns även lite extra info om föreningen, och om höstlökar och om Gunillaberg, som vi besökte på Göteborgsresan.

Vi kommer att gå in några gånger i veckan för att förnya grönsakerna och se till att blommorna är fräscha, men i övrigt är ju utställningen helt självförklarande.

En liten del av samma material kommer även att finnas med ute på Löta nu på lördag-söndag. Föreningen har som vanligt ett stånd där med lotteri, tipsrad, lite diverse grönsaker och informationsmaterial om 100-åringen.

Så vi hoppas på fint väder till helgen!

/  eo

Hundraårig korg och gamla redskap


Här finns den gamla handskrivna resedagboken


Nästan slut på saften


Mitt i sitter en fin gammal kratta (härva)


Lite premiärpublik


Foton och lite info om skadedjur


Evald och Rolf framför skärmväggen


Film på gång. Här från växthusrestaurangen i Örebro Stadspark.

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar