söndag 8 maj 2011

Full fart på plantloppisar nu

.
Missionskyrkan blev förste man ut med sin plantloppis i lördags. Som vanligt mycket folk, och en hel del trevliga plantor - som gick åt mycket snabbt. Själv föll jag bl a för en röd stjärnflocka som ska vara lite lägre också.

Nästa lördag, d v s den 14 maj, är det Trädgårdsföreningens tur att ha sitt plantbyte. Har du hittat några plantor som förökat sig i trädgården? Kanske delat några perenner som blivit alldeles för stora? Eller dragit upp något nytt från frö, och fått alldeles för många plantor? Då passar det ju jättebra att ta med dem till Duvtorpsvägen 19 på lördag, och byta till dig något som du hellre vill ha istället.

Om man inte har några plantor med sig att byta med, så går det bra ändå - då får man för en mycket låg penning handla växter istället, och nettot går då till föreningsannonsen.

Mellan 10.00 och 12.00 håller vi på, och möjlighet kommer att finnas att få en kopp kaffe eller te också. Hoppas att vi får fint väder!

Lördagen därpå, den 21/5, kommer Rademachersmedjorna att ha växt- och hantverksmarknad. Vi trodde inte att föreningen skulle kunna ha något bord med där, men så blir det ändå till slut. Även där kommer plantor att finnas till försäljning. Marknaden är mellan 10.00 och 14.00.

Är det någon mera som vill ha ett stånd med i Rademachersmedjorna, så ring Varp & Veke (016-51 22 27) för anmälan och mera info.

Samtidigt vill jag passa på att flagga för att det träd, som föreningen ska skänka kommunen med anledning av 100-årsjubileet, troligtvis kommer att planteras tisdagen den 17 maj. Plats blir i närheten av gamla Konstmuseet. Tid och exakt plats meddelas senare - även i form av föreningsannons. Kom gärna dit och var med!

Välkommen alla gångerna, om det passar!

/  eo

Den gröna druvan i växthuset skjuter nya skott


Utanför skymtar syrenen - snart i blom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar