torsdag 12 maj 2011

Dags att plantera

.
Har du några plantor att dela med dig av? Eller är du nyfiken på vad andra medlemmar kan ha till övers i sina trädgårdar? Välkommen i så fall på plantbyte till Duvtorpsvägen 19 kl 10-12.00 på lördag, den 14 maj. Byt med andra, eller, om du inga egna plantor har, handla andras plantor billigt. Nettot går till annonsen på Föreningsnytt.

Det kommer att finnas en kopp kaffe/te att förfriska sig med också - så vi hoppas på fint väder!

Laddat för lördag


Mera planterande blir det den 17 maj, när föreningen skänker ett träd till kommunen, med anledning av vårt 100-årsjubileum. Kl 14.00 ska vi "gräva igen" gropen, som kommunen tidigare har hjälpt oss att gräva. Om tillverkaren hinner med kommer det även att finnas en plakett på en sten, med text om donationen. Annars kommer den lite senare.

Trädet är en silverlönn, som tydligen endast finns i ett exemplar tidigare i Eskilstuna, enligt utsago. Det har gröna blad med silvergrå undersida, och djupare flikar än vanliga lönnar. Till hösten ska det få vacker gul höstfärg.

Det ska placeras i kanten av gamla konstmuseiparken, där även kommer att planteras prydnadskörsbär och annat så småningom. Man kan gå stigen längs med ån från Fors Kyrka, eller uppifrån Kyrkogatan. Det nya parkområdet ligger emellan det sista gamla mindra huset och det första nya stora bostadshuset, räknat från centrum.

En besöksparkering finns längst till vänster vid bostadsområdet, med infart mellan hus 1 och 2 från gatan. Är det fullt där kanske det finns plats vid busstationen.

Välkommen du också att vara med vid planteringen!

/  eo


Här ska trädet stå vid den vita markeringen (stolparna ska förstås bort... Och träden t v)


Utsikten från trädets plats ner mot ån


Här ligger besöksparkeringen

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar