måndag 16 maj 2011

God omsättning

.
Som tur var hade vi fint väder på plantbytet - fast inte så varmt som tidigare i veckan. Det fanns en hel del trevliga plantor att byta till sig - i mitt "babyland" sitter nu t ex en trädgårdsnattviol, en engelsk vallmo och ett spirstånds. Sedan gäller det bara att hitta en bra plats åt dem! Salladsplantorna är ju lättare att placera... En stor fin planta drakmynta, som enligt givaren är en riktig rymmare, fick bo i en stor urna - då håller den ju sig på plats den här säsongen åtminstone.

Det var en hel del växter som bytte ägare, fast mina ormrotsplantor blev kvar - kanske för att de hade fått en särskild varningsskylt med "Varning! Invasiva!" En mycket befogad varning! Kanske om man har en tom skreva på ett berg...

Både gamla och nya besökare var intresserade av att kolla in vad som fanns på borden. Och när man försett sig där tog sig nog de flesta en sväng i trädgården också, och sedan en kopp kaffe på altanen.

Ett litet "bus" hade vi också förberett... En liten tävling. Vi har tre grodor i trädgården, en stor, en mindre i järn på en metallstång och så en liten i keramik. Samtliga som hittade alla tre fick välja sig ett foto till vinst - mest utskrifter från gamla resedior. Eftersom de mindre groddjuren inte var så lätta att hitta så kunde man få lite fuskhjälp också... Det var ju inte menat som någon tenta precis - utan skulle bara vara en stunds pyssel.

De plantor som blev kvar efter lördagens växtbyte får följa med till Rademachersmedjornas växtmarknad nästa lördag, den 14 maj, kl 10.00-14.00. Där kommer vi även att ha lite informationsmaterial med om föreningen och dess 100 år. Inga plantor gratis den gången förstås - och nettot går till föreningsannonserna. Vi kommer inte att ha något tak över bordet där - så vi håller tummarna för att det blir uppehållsväder även då!

Närmaste evenemang är förstås annars trädplanteringen på tisdag, vid gamla konstmuseiparken, kl 14.00. Då ska vi lämna över den silverlönn som föreningen skänker till Kommunen. Lite vackert väder även då vore inte så dumt... Fast trädet tycker nog att det går lika bra med ett stilla sommarregn!

Kom gärna och gör oss sällskap!

/  eo

En av våra nya medlemmar pratar med Else-Marie


Ett av växtborden med spekulanter


Många passade på att se sig om lite


Någon hade gjort en groda - ja, t o m tre!


Nej - det var inte lätt att se grodan av järn på sin pinne!
Den blev ju rena fixeringsbilden!
(Fast lite lättare blir det om man klickar på bilden)

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar