måndag 13 september 2010

Trädgårdens dag

*
Många hittade till föreningens bord på Löta den 11 och 12 september. Tack alla glada, trevliga och intresserade besökare!

Många passade på att delta i Gröna Melodikrysset. (Fast sjunga fick man göra själv - inne i sitt huvud...) Jag återkommer med resultaten härifrån när vi hunnit gå igenom tipslapparna.

Lördagen startade med ett lätt regn, men vädret bättrade sig snabbt. Dessutom stod vi under tak i en trevlig liten "paviljong".

I lotteriet var det som vanligt allra störst åtgång på höstlökar i form av blandade tulpaner, påsk- och pingstliljor. Annat som fanns på vinstbordet var t ex vaser med tillhörande blombuketter, och trädgårdshandskar - som man ju aldrig kan få för många av.

Eftersom våra vinrankor ger god skörd i år kunde vi bjuda på smakdruvor av gröna Himrod och blå Zilga (staketdruva). Nyskördat enbart att visa upp fanns också lite av varje: salladspurjo, lila bönor, lite olika tomatsorter, rosa "Labella"-potatis, silverlök och annat. Tomater har vi förstått är en populär gröda, många odlar dem, och dessutom av många olika sorter. Vi fick även tipset att Åke Truedsson har en tomatklubb, som man kan leta upp på Nätet, och där man kan bli medlem för den facila summan av 25:-!

Även på söndagen var det många trevliga människor som besökte vår monter, köpte lotter och löste tipsraden - trots att bl a Torshälla Marknad konkurrerade om besökarna i helgen.

/  eo
Uppdukat bord med utsikt mot plantskolan


Tre föreningsmedlemmar som "håller stånd", plus en ung assistent


Lite vinster och nyskördat


Besökare som gnuggar geniknölarna vid "Gröna Melodikrysset"


Utslagsfrågan - hur många svarta bönor finns det i burken?

Fröställningar hör till det som också  kan vara dekorativt på växter

Personalen på Löta hade klippt av några sparriskvistar, med vackert röda bär
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar