onsdag 15 september 2010

Vinnare i Gröna Melodikrysset

*
Årets tipsrad, Gröna Melodikrysset, var nog något lättare än föregående år, det var ett stort antal som hade många rätt och vi fick in hela 8 tipsrader med 12 rätt. Lite här och där stod folk och gnolade på någon melodi och kunde inte för sitt liv komma på vad det var för ett ord (en blomma) som fattades i texten...

Deltagarna kom från alla möjliga håll, från Nacka, Åkers Styckebruk, Västerås, Valla, Torshälla, Strängnäs, Sparreholm, Malmköping - för att bara nämna några av orterna!

Här kommer de rätta svaren:

Sjön glittrade som silver, och KÖRSBÄRSTRÄDET stod i blom
Opp AMARYLLIS, vakna min lilla
Du lindar av OLVON en midsommarkrans
Men i nätta flockar och buketter, av syrener, rosor och TULPAN
Och jag själv är lika vissen såsom SISSUSEN ser ut (Povel)
Blå ANEMONERNA, mandelblomsblommorna
Köp en Vilhelm Moberg, men köp den av VIOLEN från Flen
Magen kurrar i protest, inför dagens stora fest. Bara PURJOLÖK! Bara PURJOLÖK! (Povel)
Där går en flicka som sjunger om KOTTAR, själv äger hon två
Jag lät alla mina MASKROSOR finnas, fast jag vet att de kallas ogräs och bör rotas ut
Nu har vi dansat i Engelska Parken. Vi har planterat en KAKTUS på marken (Owe Törnkvist)
Vita SYRENER, de blommar om våren

Det som de flesta stupade på var Stockholmsmelodins TULPAN - jag håller fullständigt med om att det blir en konstig bukett - med syrener, rosor och tulpan - jag hade också föredragit jasmin, som många skrev! Men det är bara det att det ska rimma på Röda Kvarn i nästa rad...

Att Povel Ramel skrivit en visa om PURJOLÖK tyckte också många var knepigt, men det har han faktiskt. Och vad var det nu igen som de planterade i Engelska Parken? Nej, det var varken lilja eller blåklint uten en taggig KAKTUS... (Det var nog för att det var en rumba som de hade dansat.)

Hedersomnämnande till samtliga som löst tipsraden!

Men vi ska ju kora en segrare också förstås.

Den som gissat allra närmast på utslagsfrågan (men dock inte hade riktigt alla rätt på tipsraden) var Ulla Tedsjö från Eskilstuna - hon hade gissat på 675 svarta bönor medan rätt antal var 693. Det var väl bra beräknat! (Det fanns gissningar från 105 till 2000 st.) Det är svårt att gissa antal av små saker i burk!

Men den som både hade alla 12 rätt och dessutom hade gissat på 624 bönor i burken var - Märta Berggren-Karlsson, Eskilstuna! Ett stort GRATTIS! Ett presentkort från Löta kommer på posten.

/  eo

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar