söndag 18 april 2010

Mera mässa - påhittiga idéträdgårdar


Så många fina och påhittiga idéträdgårdar! Vinnare blev Tjörns Trädgårdar med "Orkidéer på hög höjd", med ett uppbyggt "berg" med vatten och bambu omkring. Den hade jag inte ens med bland mina tre favoriter - men det är ju bara så (turligt nog) - tycke och smak är olika!

Plantagens trädgård kallades "Från slott till koja", och där fanns både gyllene grindar och vackra rabatter med statyer "från Haga Slott" och längst in en öppen svartmålad husvagn, som det stod Ockelbo Fritidsförening på. Kul!

Skåne-turism, med hjälp av Gunnel Carlsson (behöver nog ingen presentation!) tillsammans med lärare och elever vid Alnarps lantbruksuniversitet, hade skapat en frodig skånsk trädgård. Där fanns pastelliga vårblomster, grönsaker, sparris i kruka, en skottkärra med stickade handtag - men även en lite elegantare avdelning, som skulle föra tankarna till landskapets många slottsträdgårdar. Charmigt!


Vinnare: "Orkidéer på hög höjd"


Fiskar i bambulunden

Slottsgrindar

Haga park med husvagn

Husvagn från Ockelbo...


"Alice i underlandet" år ju aktuell som 3D-film, och på det temat hade Sågbäcksgymnasiet byggt upp en passande miljö. Där fanns en friggebod, Synvillan, (som även var till salu till högstbjudande), som inte hade många räta vinklar, och ett åtta meter högt stolphus som barnen kunde klättra omkring i. Och förstås människostora spelkortsgubbar och underliga blomster och skyltar... Något för alla dem som har barnasinnet i behåll! (Det har jag...)

Moderådet i samarbete med Mäster Grön hade även i år en idéträdgård med knorr. Där fanns jättestora "muffinsar" med blommor i, gräs, grodor och sist men inte minst - en jättestor bröllopstårta med ett brudpar snurrande på toppen. "Sweet Love Stories" hette bidraget. Tårtan var helt klädd med blommor i vitt och silver. Snyggt! Det man inte upptäckte genast var kanske att det vackra brudparet på toppen bestod av - två brudklädda flickor!

Trädgårdsälskaren och konstnären Tage Andersson hade iordningsställt en aptitretare för sitt Gunillaberg, och där fanns bl a levande små grisar med. Jodå, man blev allt lite nyfiken!

Min favorit, "Fjäriln vingad syns på trädgårdsmässan" - den tror jag att jag ska ägna en alldeles egen bloggsida!

/ eo


Det kallar jag en tårta!

Gunnel Carlsson berättar

Vårekiperad skottkärra

Kortknekt vid Synvillan

Som en saga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar