måndag 19 april 2010

Balkongträdgårdarna på mässan


Till det roligaste på mässan hör väl balkongträdgårdarna. I år med temat "Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått..." Devisen kan ju tydas som något med bröllopsanknytning - men inte alls nödvändigtvis.

Den som vann, Huddinge-Botkyrka Trädgårdssällskap med "En bröllopssaga", var definitivt inne på bröllopslinjen, och det var även de flesta andra. Men det fanns även andra uttolkningar av temat. "Bladverk" hette en balkong som kanske mera var ett konstverk, med bladkransar i metall och stora i ekollon i textil samt ljusblå pärlhyacinter på golvet - knasigt men ganska vackert, och balkong nr 5 "Ängsdrömmar" var väl också huvudsakligen en blond svensk installation, med gjutjärn, träbänk och en ensam växt i en tygpåse.

Stugträdgård hos Sturehof


Vackert fågelbad

Inte så mycket balkong kanske?

"Skogsbäck" på väggen, enligt utställaren

Motpol till allt puttinuttigt


För min personliga del var kanske vinnarbalkongen lite väl överlastad med prylar och symboler, och en invändning som gällde för många av "balkongerna" var att de väl egentligen inte var tänkta för att användas som balkonger, utan mera var inredda som stora dockskåpsrum. Sturehofs krukmakeri hade t ex en jättecharmig gårdsinteriör till ett torp, där även deras vackra alster naturligt ingick. Nr 6 var en mera trolig balkong/terrass, sparsamt möblerad med moderna möbler och tillbehör. En hel del brudklänningar, hängde på balkongerna - kanske på vädring?...

Det var sannerligen inte lätt att välja ut sin favorit!
/eo


Roligt och dekorativt, med kunglig tvätt...

Platssparande kryddodling

Här ska knypplas!

Vinnaren - "En bröllopssaga"

Kungaparets bröllopsfoto fick vara med på ett hörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar