tisdag 20 april 2010

Allra bäst - tyckte jag!


Den idéträdgård som jag personligen tyckte var allra finast hette "Fjäriln vingad syns på trädgårdsmässan". Det är helt obegripligt för mig att den inte fick något pris - för här fanns allt! Vackra blommor, roliga idéer, fiffiga lösningar, mycket smakfulla arrangemang, romantik utan överdrifter, ja t o m flygande fjärilar! (Fast de senare var förstås inte riktigt äkta...) De hängde och fladdrade i alla fall väldigt naturtroget, en hel flock blandade blå och gula fjärilar i långa tunna trådar, över huvudet på oss - antagligen med en diskret fläkt någonstans också.

Man blev glad och varm och imponerad! Som en elegant hänvisning till den välkände brudgummen fanns där också ett fint runt arrangemang med liljekonvaljer - Gästriklands landskapsblomma. Att de två runda rabatterna symboliserade vigselringar var ju inte heller svårt att förstå!

Den fina "Fjäriln vingad"-trädgården

I tunna trådar "flög" fjärilar under taket

Gästrikslands landskapsblomma - en elegant gest


Den grönskande "kristallkronan" i taket var så fin, de blå och rosa kuddarna på sin runda mossmatta en enkel och efektfull bild av ung kärlek, blomstergardinerna omkring härligt inspirerade, den vita turturduvan i sitt bo i det lilla blommande fruktträdet förde tankarna till Astrid Lindgrens blommande Körsbärsdal. Ett smycke var även den eleganta soffan med grönt siden i form av blad i ryggen, och sitsen uppbyggd av många, många, nejlikor i rosa och rött. Så himla snyggt!


Och de som ska hedras för denna ljuvliga trädgård är: floristen Gun-Britt Ståhl och trädgårdsjournalisten Monika Langlet. De leve!!/ eo

Kristallkrona modell trädgårdsmässan

Luftiga gardiner med blommönster

Här vilar man mjukt

Körsbärsdalen?

Blomsterbädd - eller åtminstone soffa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar