måndag 15 september 2014

Islands-tipset på Löta


Ingen hade tolv rätt på tipsraden, men en handfull hade 11 rätt. Den som dessutom var närmast av dem på utslagsfrågan – antalet alliumfrön i den lilla burken – heter Eva-Stina Pettersson och är från Hälleforsnäs. Vi gratulerar och skickar ett presentkort på Löta!

Den som var allra bäst just på att gissa antalet frön hade skrivit 390 st. Antalet var 373 frön, så det var ju bara 17 för många. Det blir inget extra pris för det – men vi skickar ett grattis till Inger Johansson i Flen!

Rätt tipsrad kommer här nedan. Att Reykjavik betyder Rökviken beror på att de första bosättarna såg röken/ångorna från marken i trakten. Gejsern Strokkur är den som har tagit över som turistmagnet efter Geysir, eftersom den senare har slutat spruta vatten. Strokkur har inte riktigt lika hög stråle som den gamla gejsern, men å andra sidan kommer den pålitligt ungefär var 5e minut med en ny stråle. Den film som är delvis inspelad på Island är Bröderna Lejonhjärta. Inte undra på – hela ön ser ju ut som en saga!

Förutom från Hälleforsnäs – och Eskilstuna – hade vi tippare från Strängnäs, Flen, Torshälla, Björsund, Ärla (förstås), Stenkvista, Sparreholm och Järna. Tack för att ni tog er tid att stanna en stund vid Eskilstuna Trädgårdsförenings bord!

Det fina vädret i helgen tänker tydligen hålla i sig några dagar – kanske skulle man passa på att gräva ner några flera lökar i trädgården?.....


/  eo

 ( och som vanligt gäller - klicka på bilden så blir den större ! )Så här ser den rätta raden ut. Antalet frön i burken var 373 st.

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar