söndag 30 mars 2014

Årsmöte


Ett fyrtiotal medlemmar deltog i årsmötet 2014. Martti Bohlin, ledamot, och Inga-Lill Werner avgick ur styrelsen – Inga-Lill med imponerande 12 år som kassör. Båda avtackades vederbörligen med present och liten blomma. Rolf Rehnholm gick upp som ordinarie medlem av styrelsen och den nya kassören heter Gunnevi Brådd. Även två av suppleanterna var nyvalda – Britt Wistrand och Anna Bergman.

Styrelsen 2014 ser därmed ut så här:

Ordf:
Nils-Bertil Olofsson

Kassör:
Gunnevi Brådd

Sekreterare:
Christina Lundmark

Ledamöter:
Carin Zaric
Anette Häll
Barbro Lönngren
Rolf Rehnholm

Suppleanter:
Marianne Håkansson
Karin Larsson
Britt Wistrand
Anna Bergman

Revisorer:
Eivor Bohlin
Mårten Bertilsson

Revisorssuppleant:
Anders Billing

Firmatecknare:
Nils-Bertil Olofsson och Gunnevi Brådd
var och en för sig

Valberedare:
Anita Sundmark, med hjälp av styrelsen


Efter fikat berättade Sonja Strömkvist Blycker om sina fantastiska tavlor – alla med närbilder av knoppande träd och buskar. Hon använder levande förlaga, och en lupp, för att kunna överföra form och färg till oljemålningar. Resultatet blir mycket vackert! Efter föredraget tog många chansen att skaffa sig ett litet minne i form av konstkort.

Samvaron avslutades med ett lotteri, med både stort och smått att vinna.

Linda Schelin, som tidigare varit hos oss och berättat om tips för perennaträdgården, hade fått förfrågan från en fotograf om hon visste någon trädgård som har mycket vårblommande lökar. Hon visste ingen själv och vi kommer inte heller på någon. Någon som har ett bra tips? Hör av er till Nils-Bertil i så fall!

Är det någon som har bekymmer med mördarsniglar? Vi har fått löfte från Snigelshopen om 10 % rabatt ytterligare ett år, om vi anger ”Eskilstuna” som kod vid beställningen. Se deras egen sajt, www.snigelshopen.se . I vår egen trädgård har vi, tack och lov, inte fått in dessa små odjur ännu – men vi har förstås gott om de vanliga trädgårdssnäckorna istället.

Vad gäller utflykten till Gustavslunds Trädgård återkommer vi med närmare väganvisningar. Inga flera anmälningar kan tas emot här, det är fullbokat.

Nästa måndag börjar trädgårdsprogrammet på TV. Så nu är faktiskt säsongen på gång på allvar!


/eo

(Större bild? Klicka i fotot!)

Dags att starta årsmötet


Kaffepaus


Intresserade åskådare


Sonja Strömkvist Blycker


Ekknoppar i stor förstoring


Många ville köpa kort


Växter med punkfrisyr - hasselknoppar!

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar