söndag 23 februari 2014

Nya programmet - och nya fågelgäster


Någon av de närmaste dagarna kommer med posten kallelse till årsmötet, som ju även innehåller det nya programmet och information om årets bussresa och om trädgårdsbesök i närområdet.

Ute i trädgården har trädgårdsåret även startat så smått – både vintergäck och snödroppar står i blom. Och fåglarna som höll sig borta, när det var dags för fågelräkning i början av månaden, har hälsat på nu. En del i stora skaror, som björktrastarna och sidensvansarna, och några i mindre antal som gråsiskor, grönfinkar, gulsparvar och domherrar. Ja ja, bättre sent än aldrig! En rödhake har också varit här – och en steglits! Den senare är nog den första jag sett hos oss. En sån liten snygging – fast gick inte att fotografera… Åtgången på våra gamla halvruttna äpplen har varit stor – det var nästan slagsmål när trastar och sidensvansar glufsade i sig. Vi hällde ut hinkvis, och de bara försvann. Jättekul att titta på!

Sidensvansen är en av mina favoriter, med sin mattrosa fjäderskrud, och de röd-gul-svart-vita accenterna på vingarna. Och så pinglar de ju så skönt!

En bukett med rosa tulpaner blev också nästan som siden när de vissnade. Glänsande, vitrosa kronblad. Visset kan också vara vackert!


 /  eo

( Vill du ha större bild? Klicka i fotot!)
(Med en mus med scrollhjul kan man även hålla nere Ctrl och rulla på hjulet)


Både björktrastar och sidensvansar


Björktrastarna har god aprit


Sidensvansar under bordet


Det fanns äpplen även uppe på bordet


Det fladdrar och kvittrar överallt


Under kornellerna


Poserande skönhet


Visst ser kronbladen ut som siden!


Visset men vackert!

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar