måndag 27 januari 2014

Fågelräkning


Idag är sista dagen att skicka in, om man vill vara med och rapportera om vilka fåglar och hur många som finns i våra trädgårdar.

De var då ganska lätträknade… Sexton pilfinkar, ett par koltrastar och dito skator, tre blåmesar och två talgoxar. Inte mycket att skryta med! Domherrar, sidensvansar, hackspettar och andra trevliga fåglar som hälsat på under hösten lyste med sin frånvaro hela helgen. Antalet var ungefär detsamma som vid förra årets räkning men året dessförinnan hade vi besök av både grönfink, gulsparv, grönsiska och gråsiska också.

Men det är ju roligt att titta på dem som finns! Hur koltrasten jagar undan de andra från sina äpplen, hur blåmesarna pickar på ostskalken och hur pilfinkarna flyger upp i små moln när någon går förbi ute på gångvägen.

Vi har just hittat en fröautomat, som inte var så tokig. Ja, egentligen är det ju bara själva hållaren som fåglarna sitter på, sedan får man skruva ihop den med en vanlig petflaska. Sådana rymmer ju en hel del, och fröautomaten hade bra form och rymde åtminstone tre fåglar åt gången – utan att de sitter i maten och förorenar den. Kostar 39,95 (mycket billigare än 40:- ….) på Coop  Forum.   

Även katten tycker det är spännande att titta på fåglar. Hon sitter och kväker i fönstret med svansen vispande bakom sig. Fast jag misstror hennes goda avsikter!   


 /  eo


Pilfinkar i nya fröautomaten

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar