söndag 10 november 2013

Så här hade vi det på höstmötet


Det blev ett mycket välbesökt möte i höstkvällen, så roligt att se alla glada trädgårdsmänniskor! Lennart Fredriksson från Botanicus plantskola i Östergötland hade inte bara med sig vackra bilder, som han berättade trevligt om, utan hade även med sig levande växter, både till försäljning och till att förgylla upp vinstbordet.

Efter föredraget blev det fika och sedan en återblick på årets sommarresa med buss till Östergötland. Vi hälsade på hos Knutssons, en liten pärla med mycket sten och exklusiva växter, sedan lunch på Billbäcks plantskola där vi även fick intressant information om deras trädodling. Nästa stopp var just på Botanicus – där vi fyllde bussens bagagerum efter bästa förmåga. Öjebro gamla stenbro, den äldsta kvarvarande i landet, gjorde vi också en kort vandring till. Brobanan består numera av gräs – trafiken får förstås inte längre ske med annat än cyklar och apostlahästar… Dagens sista stopp gjordes i en mycket sevärd privatträdgård hos Olga Cederberg i Väderstad. Med god smak och skicklighet har hon lyckats få med det allra mesta – berg, dammar, tallbacke, björkdunge, rabatter – ja t o m en riktig tjärn, med en båt i! Och roliga trädgårds­skulpturer.

Kvällen avslutades med lotteri, bl a med spännande växter från Botanicus.

/eo

(Som vanligt gäller:  För lite större bild - klicka i fotot)

Ordförande berättar om kvällens program


Laddat för bildvisning


Lennart Fredriksson vid vita duken


Uppifrån läktaren


Några bilder av deltagarna, ingen nämnd, ingen glömd

Lottbordet med lite av varje


Mårten med sista vinsten - ett skohorn


Prydnadspumpor med sena astrar i att pryda borden medFör den som nu är sugen på mera trädgårdsföreläsningar så kommer Anders Stålhand till Fristadsskolans Aula den 21 november kl 19.00 och berättar om Innovativa Trädgårdar. (Workshop kl 17.30 också, för den som vill). För våra medlemmar är inträdet 80:- inkl fika. Se inbjudan från föreningen TRIM/ABF Sörmland nedan. (Klicka på bilden för att göra den läslig!) Biljetter via TRIM eller biljettshop.se.


Svårt att läsa texten även om du klickar i bilden? 
Man kan ju även gå in direkt på TRIMs sidor i så fall


I samband med Arkivens dag den 9 november har gjorts en utställning ”Flora och Fauna” på Stadsbiblio­teket, som bl a visar lite om koloniträdgårdar historiskt och likaså om Stadsparken. Många läckra trädgårdsböcker hade de förstås också framme…


Lite info om Stadsparken, på biblioteket


Koloniträdgårdarna fick också en affisch

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar