fredag 9 augusti 2013

Visning av tre parker i Eskilstuna

Måndagen den 19 augusti kommer Cecilia Knutsson, stadsträdgårdsmästare, att visa oss omkring i tre av Eskilstunas nyare parker. Det gäller Museiparken (vid gamla Konstmuseet på Kyrkogatan), Kolimportparken bredvid Nålmakaren och de nya framsidesplanteringarna vid Rothoffsparken.

Vi startar i Museiparken kl 18.00, vid silverlönnen som planterades i samband med föreningens 100-årsjubileum år 2011.

De som inte har egna bilar, eller vill samåka ändå – kontakta Nils-Bertil (070-920 48 55) eller Martti Bohlin (070-543 08 21) så löser det sig säkert.

Vi avslutar rundturen med en kopp kaffe ute i Rothoffsparken.

Under sommaren har familjen Olofsson tillbringat några veckor uppe i den ärvda lilla stugan vid Vindelälven. I år fanns det gott om hjortron – men istället började de vara övermogna. Några liter blev det i alla fall. Även blåbären var klara att plocka. Under tiden växte det upp en djungel på Duvtorpsvägen 19…

Som vanligt behövde huset få en vägg målad, och myggen få lite omväxling på maten i bärskogen och så fiskades det väl en del (abborrar…). I Vindeln kontaktade vi en av trädgårdarna i Gunnel Karlssons bok, och fick ett mycket trevligt trädgårdsbesök, där det även bjöds på färska jordgubbar. Trädgården var väldigt fin och växterna prunkande, inte minst alla stora liljor. Det var inte utan att man blev lite avundsjuk!


/  eo

(För större bild - klicka i fotot!)

Utanför fönstret på andra våningen...


Mågen, som är lång, målade de översta bräderna


Polly gillar vatten


Vilken fisk är störst...


Rusksele hemsöktes av vikingar


Notdragning på Vindelälven vid Rusksele


Månsken över Siksele


Gul parasollmossa i hjortronskogen


Dagens begivenhet - solnedgången...

Ett hörn av en jättefin trädgård i Vindeln


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar