torsdag 15 augusti 2013

Blommor i Eskilstuna och Torshälla


Ett ytterligare arrangemang för ”Torshälla Blomsterstaden” var att Torshälla Fastigheters i sitt hus efter Brogatan anordnade en tävling i finaste balkongblommorna. Aktiviteten skulle ha hållits redan förra året, men blev inte av då. Kanske var det därför som inte så många av hyresgästerna den här gången nappat på att deltaga. Förutsättningen för att få pris var också att balkonglådorna enligt lagar och förordningar hängde enbart på insidan av balkongräcket, så att inte gående nedanför riskerar att få några blomster i huvudet – eller att man spiller vatten på fotgängarna nedanför.

Anita Sundmark i Eskilstuna Trädgårdsförening ställde upp som en av domarna, och föreningen representerades även av ordföranden, Nils-Bertil Olofsson.

Efter att ha valt ut de två vinnarna bjöds både hyresgäster, tävlingsledning och domare på gott fika på den trevliga innergården.

Parkvisningen
De som kommer och är med på parkvisningen på måndag, med början vid silverlönnen i Museiparken på Kyrkogatan (gamla Konstmuseet), kommer istället för Cecilia Knutsson, stadsträdgårdsmästare, att möta Mathias Thuen, avd.chef på Parkförvaltningen. Även han en mycket trevlig person!

Hör av er om ni vill ha skjuts emellan de tre parkerna!

Välkomna den 19/8!


/  eo

 (Klicka i bilden för att förstora den!)

Vinnarbalkongen

Anita Sundmark var en av domarna

En fyrfota hyresgäst på Brogatan

Fika för hyresgäster, tävlingsledning 
och domare i sommarkvällen


.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar