tisdag 30 april 2013

Trädgårdsmarknader på nära håll


I kapp med vårblommorna slår det ut växtmarknader på lite olika håll.


Den första är på lördag, d v s den 4/5, kl 10.00. Då är det Trädgårdsloppis vid S:t Eskilskyrkan, d v s gatan till höger om Båtsmansbacken. De säljer plantor och lite tillbehör och både kaffe och korv finns att köpa.

Vårmarknaden i Rademachersmedjorna är kl 10-14.00 den 11/5. Där deltar visserligen inte föreningen i år, men det finns säkert en hel del trevligheter till salu ändå.

Taxinge har Trädgårdsmässa 17-19/5 kl 10-17.00. Den mässan brukar ju äga rum på hösten, men den här gången provar de våren istället – och hoppas på mindre regn och blåst då!

Närmaste program för Trädgårdsföreningen är vårt eget växtbyte, den 25/5 kl 10-12.00, på Duvtorpsvägen 19. Har du plantor över? Ta med dem och byt – eller annars handla av andras överflöd till en liten penning.

Nästa programpunkt är besöket i Marianne Håkanssons trädgård den 30/5 kl 18.00. En länk till en karta, som visar var trädgården finns, kommer på bloggen lite i förväg.

Intresset för sommarresan till Östergötland har varit stort. Vi fick lov att beställa en större buss som tar 61 personer, men även den bussen är nu så gott som full – så först till kvarn med anmälningsavgiften gäller förstås! (Bara vår kassör, Inga-Lill Werner, vet i vilken ordning anmälningarna kommer in.)

Ska vi hoppas på uppehållsväder ute vid valborgsmässoeldarna nu i kväll?

/ eo
(För större bild - klicka i fotot!)

Dags för ljuvliga sippor!


Vintergäck. Nätet t h hoppas jag ska hålla rådjuren
borta från de små Turkestanica-tulpanerna.....


Igelkotten har vaknat. Tuss ignorerar honom helt


Full fart framåt!

.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar