måndag 8 april 2013

Rapport från årsmötet

Glädjande nog hade många medlemmar tagit sig tid att delta i årsmötet, det blev ”fredagsmys” i Torshälla istället…


Det blev inga större förändringar i den nya styrelsen. Sven Lindgren tyckte att han gjort sitt som revisor och lämnade över till Eivor Bohlin, och Mårten Bertilsson gick då upp från suppleant till ordinarie. Som suppleant valdes nya medlemmen Anders Billing. I övrigt inga ändringar. Sven avtackades vederbörligen med en vacker orkidé – och en orkidébok, för att säkert kunna sköta om den ;-)

Hela styrelsen för 2013 finns nedan.  (Klicka på bilden så blir den mera läsbar!)


När själva årsmötet var klart var det dags för fika, som numera ingår i medlemsavgiften. Några bilder av medlemmar som umgås vid kaffeborden hittar du nedan.

Kristina Kruse berättade intressant om prydnadsbuskar och träd – men hade otur med Nils-Bertils dator. Hennes väl förberedda presentation med bilder var gjord i PowerPoint-programmet, och något sådant fanns tyvärr inte på den datorn. Hon fick snabbt plocka upp en del illustrationer från sin bildbank, men berättade även om de bilder som inte kom med, för hon hade printat ut info åt alla med namn på buskarna. På baksidan fanns även lite nyttigt växtlatin, där man kan se vad de olika färgerna heter på latin, och lite andra beskrivningar om växtsätt och föredragen växtplats. Den baksidan kan man nog ha en hel del nytta av!

Lite grinig var datorn även när det skulle visas bilder från Öppen Trädgård i en privat trädgård i Hortlax, uppe i Norrbotten. Gång på gång dök det upp en massa kopior av bildspelet som vi envist fick plocka bort innan det äntligen gick att komma igång med det på allvar. Varför det blev så? Ingen aning! Det är mycket med det elektriska, sa man ju förr – nu får man väl säga - det är mycket med det elektroniska! Man kan väl enas om i alla fall att i Norrbotten finns det inte bara tall, gran, fjällbjörk – eller ligularia!

Som vanligt avslutades kvällen med dragning på lotteriet. Eva Classon på OdlarGlädjen hade skänkt trevliga små perenner och även Kristina Kruse hade med sig växter till vinstbordet. Och så fanns det förstås tomatplantor och lite allt möjligt annat. Även alla Inga-Lills små vaser med vårliga hasselkvistar och annat gick åt. Som ofta sker var det några som var lite särskilt tursamma med vinster, bl a hade ett par nya medlemmar lite extra tumme med Fru Fortuna.  Grattis alla vinnare!

Nästa helg är det trädgårdsmässa i Älvsjö. Föreningen har i år ingen resa dit, men säkert är det många medlemmar som tar sig dit för egen maskin. Gratisföredrag ges på tre scener, t ex om rosor, trädgårdsdesign och bonsai. Åke Truedson skulle prata om lite ovanligare grönsaker. Balkongtävling och tävling för skolelever om bästa fågelholk blir det också, som det brukar.

Nog låter det lite lockande...

/  eo

(Större bild? Klicka i fotot!)


Fikadags och lotter!Lottbordet


Inte mycket kvar nu...

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar