måndag 11 juni 2012

Fuchsia-auktion

.
Rockdala/Vibrant, med alla pelargoner och fuchsior, finns ju inte längre kvar i närheten av Nynäshamn, utan finns utanför Norrköping, på vägen mot Söderköping. Precis som förr auktionerar de ut sina stora fuchsior i början av juni, och säljer även ut sticklingar och en del sommarblommor.

Vi har aldrig varit med på en sådan auktion förr, men nu tyckte vi att det kunde passa. Det var massor med bilar där, och köer till kassorna. Och sedan vidtog fuchsia-auktionen på gräsmattan framför växthusen. Stora fina fuchsior förvisso, och priserna blir ju därefter. Det var i alla fall roligt att titta på, och det var många som bjöd på plantorna. Själva nöjde vi oss med några små sticklingar i butiken - för något skulle vi ju ha med oss hem...

När vi ändå var i trakten letade vi upp en stor fin plantskola med visningsträdgård, som vi hade hört talas om men aldrig besökt förr. Den heter Billbäcks och ligger i Svärtinge, mellan Norrköping och Finspång. De hade en fin och inspirerande visningsträdgård, och så finns det ett trevligt trädgårdscafé där med lite luncher också. Många jättetrevliga små bord ute i lusthus och på andra trevliga små uteplatser, om man ville sitta utomhus. Plantskolan var förstås också välförsedd. Är man i närheten av Norrköping rekommenderas ett besök!

/  eo

(För lite större foto - klicka på bilden)

Granna spikfuchsior fanns det


Vad bjuder ni för den här?


Fuchsian heter Tom West. Även bladen var dekorativa


Damen i blått var auktionisten


Dessa snyggingar var dock inte till salu!


Billbäcks plantskola i Svärtinge


Damm med rhododendron i visningsträdgården


Det lilla syrenträdet doftade ljuvligt


Hängblodbok och gulbladig lönn - snyggt!


Blomsterkorneller fanns både vita och rosa


Såna fina lönnäsor!


Härligt rosaröd japansk lönn

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar