tisdag 11 oktober 2011

Höstmötet, del 1

.
Firandet på Munktellmuseet i lördags blev en trevlig slutpunkt på jubileumsarrangemangen. T o m vädret bidrog till feststämningen - marschallerna fick lysa utan vare sig blåst eller regn.

Att så många hade hörsammat jubileumsgruppens önskan om att de skulle ta med sig några trädgårdsblommor var jätteroligt, vi fyllde tillsammans en hel skopa i en grävmaskin! Karin Larsson, föreningens duktiga florist, hade jämt göra att binda vackra arrangemang - det blev förstås inte bara ett med ett sådant magnifikt urval av blommor - och de allra sista blommorna fick hon lite hjälp med av medlemmar att göra buketter av, som även de lottades ut bland gästerna. Många fick något vackert i blomväg med sig hem! (Lite bilder på blomrikedomen kommer i nästa referat från höstmötet.)

Källåspojkarna spelade först i entrén, och sedan inne i matsalen. Gamla godingar förstås, från tider som flytt. Det hade inte känts helt fel att ta sig en svängom till de glada rytmerna!

Ordföranden höll ett kort anförande i hörsalen, med en resumé av jubileumsåret som gått. Sedan var det dags för Patrik Björk, Malmköpings Blomsterhandel, att berätta om trädgårdsdesign från allra första början och till nutid. Från början symboliserade korsgången, som sedan blev vanlig t ex i klosterträdgårdar, paradisets fyra floder. I mitten kan det finnas en damm, eller något annat vackert - kanske t o m bara ett solur. Väldigt gammal är i alla fall den designen. Men känns ändå inte omodern!

Matsalen var vackert dukad på runda bord, med gul ros och levande ljus, och med hårdmanglade vikta servietter vid varje kuvert.

En mycket god, mustig, gulaschsoppa med hembakt bröd till serverades, för att följas av en smältande god äppelkaka med äkta vaniljsås. Men så är krögarparet Ewa och Christer Strömberg välkända i branschen också! Munktellmuseets Konferens & Matsalar har ett eget välutrustat kök på museet, och står för all förtäring i samband med konferenser och andra arrangemang i huset.

Fortsättning på kalaset - efter pausen - följer imorgon...

/  eo


Marschallerna lyste fint hela kvällen


En korg med prydnadspumpor välkomnade vid entrén


Korgen hade sällskap av en liten 100-årslykta


En vacker medförd bukett


Källåspojkarna vid Volvo-BM:s maskiner


De flesta har nu hittat en plats


Festligt dukade bord


Här under följer ytterligare tolv foton med matgäster...


Efterrätten var lika god som den ser ut!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar