onsdag 10 augusti 2011

Trädgårdsbesök i Klippbergen

.
Vädergudarna var inte på humör denna onsdag. Morgonen började med blixt och dunder och sedan regnade det flitigt hela dagen. Vi trodde följaktligen att vi skulle bli nästan ensamma att besöka de tre medlemsträdgårdarna i Klippbergens koloniområde.  Döm om vår förvåning när 23 modiga besökare mötte upp, försedda med regnkläder och paraplyer, och i de flesta fallen även stövlar.

Vi besökte först Monika Johansson, som hade en rolig trädgård med många överraskande pynt, bl a kaffekoppar, i rabatterna. Att hon är händig och påhittig kunde man även se på det uppdukade bordet inomhus, där hon visade alster som découpage på krukor, stickade sköna sockor och korgar flätade av plastremsor.

Min kamera trivdes tyvärr inte med vädret, utan lade av redan efter första trädgården, men makens höll ut lite längre - fast hans batteri tog slut precis innan den tredje och sista trädgården, hos Inga-Britt Sörestedt. Hon hade bl a stora vita bollar av vidjehortensia, och härliga tjocka bårder av tagetes runt grönsakslandet - så det är ju synd att vi inte kan visa det på bild. Hos Yvonne Lundemo funkade dock Nilles kamera fortfarande, så att han kunde föreviga bl a den läckra klängliljan i stughörnet.

Tack snälla alla tre medlemmar, som släppte lös oss i sina täppor!!

/  eo

Färggranna paraplyer


Välkomnande portal


Vackert röda äpplen


Guldkoppen riktigt lyste i vätan


På en koloni finns förstås odlingslotter. I bakgrunden själva Klippbergen


En fin men stillsam ekorre


Klänglilja - en riktig snygging!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar