lördag 6 augusti 2011

Besök i medlemsträdgårdar - 2

.
Dags för nästa besök i medlemsträdgårdar! Den här gången styr vi kosan till Klippbergens Koloniträdgårdsförening. Kolonin ligger i närheten av Torshälla. Man tar av Västerleden åt vänster efter  Slagsta, och sedan första vägen till höger.

Tre kolonister har lovat att släppa in "medmedlemmarna" i sina täppor. Följande nummer har stugorna: (numren står överst i varje väg)

Monika Johansson, lott nr 87
Yvonne Lundemo, lott nr 106
Inga-Britt Sörestedt, lott nr 113

Det kommer även att sitta en liten skylt med föreningens namn vid stugan, så att ni ser att ni har kommit rätt!

Kanske en fikakorg kan passa att ta med? Det finns ju en liten grön backe att sitta i t ex.

Datum: Onsdag den 10 augusti, från kl 18.00.

Även denna gång gäller att var och en själv tar sig till koloniområdet. Och även nu gäller att vi säkert kan ordna skjuts åt dem som vill åka dit, men inte har tillgång till bil. Hör av er i så fall!

Själva började vi vårt "trädgårdsliv" i en kolonistuga, just i Klippbergen, och minns somrarna då, när barnen var små, i ett rosende skimmer... Solen sken (nästan) alltid, och man kunde  vattna utan några restriktioner, med uppumpat vatten direkt från ån. (Enda nackdelen med det var att gästande barn vid ett par tillfällen ådrog sig lite magsjuka, innan vi hann hindra dem från att dricka direkt från kranen. Det var INTE något dricksvatten!)

1970, när vi startade vårt odlande, var det förstås inte mycket uppvuxet där - nu ser det helt annorlunda ut!

/  eo


Det var då det! (I munnen inte en cigarett, utan en plantetikett...)

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar