tisdag 14 juni 2011

Bussresor

.
Vi har fått ett återbud till Värmlandsresan så om någon är intresserad av att följa med i bussen så finns det två platser över nu. Hör av er snarast! (070-920 48 55).

"Sveriges framsida"
Den 20 augusti styr vi sedan bussen mot Västkusten. På nervägen besöker vi Tage Andersens Gunillaberg, där det förutom trädgård med skulpturer även finns t ex hängbukssvin, och på hemvägen blir det Hannu Sarenströms trädgård som får besök.

När vi checkat in på hotellet (som f ö håller på att byta namn till Palace Hotell) beundrar vi växterna i Trädgårdsföreningens Park, och kanske Upmarket-hantverkarna som är där just då, innan vi äter middag i Rosenkaféet. Sedan beger vi oss till Liseberg - som inte bara är en nöjespark numera utan även ingår i Göteborgs lustgårdar. Blommor eller karuseller eller både ock - det bestämmer var och en själv...

Söndag morgon har vi ett par timmar på oss i den härliga Botaniska trädgården innan lunchen i Botaniska Paviljongen. Nytt för året är även klätternätet vid entrén med blommor och pumpor och andra klätterväxter - design Simon Irvine på Läckö slott.

Till Göteborgsresan finns det fortfarande platser kvar, men vår erfarenhet är att ju närmare vi kommer "sista anmälningsdatum" ju större fart blir det på intresseanmälningarna. Dröj därför inte alltför länge med att anmäla dig! Vi har fått förfrågan om man kan få enkelrum också, och det är ok, men kostar då 350:- extra/pers. För del i dubbelrum kostar resan däremot 2.100:-. Då ingår resa, övernattning, inträden - ja allt utom luncherna på dit- och hemresan. (Nej, karusellerna ingår inte heller... ;-)

Hela resekostnaden betalas in vid anmälan, senast den 20 juni. En fast anmälan måste i alla fall ha nått oss senast då. (Eftersom hotellrummen måste betalas långt i förväg.) Vid återbud p g a sjukdom återbetalas hela beloppet. Anmäl via inbetalningskort (ange gärna medlemsnummer också för att undvika förväxlingar - även om du förstås får ta med dig resesällskap också) och helst också per mail (em.olofsson@ebox.tninet.se) eller telefon till kassören Inga-Lill Werner (070 687 79 96) eller ordf Nils-Bertil Olofsson (070 920 48 55).

Har resepapperet förkommit? En liten kopia kommer här (klicka och kanske dessutom använd ctrl + scrollhjulet för större bild) eller kontakta ordföranden.

Välkommen med din anmälan!

/  eo

Klicka för större text - eller ring ordföranden och få ett nytt papper om ditt kommit bort!


Entréen till Tage Andersens Gunillaberg i Bottnaryd


Trädgårdsföreningens Park i Göteborg


Liseberg har både blommor och nöjesattraktioner


Medaljdammen vid entrén på Botaniska Trädgården - med olika motiv varje år

Vackra blommor i Botan


Ett grästräd i växthusen


Sista stoppet hos Hannu Sarenström på Kinnekulle

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar