onsdag 27 april 2011

Våra Trädgårdar

.
Av en granne som städat ut efter sin gamla mamma fick vi häromdagen en hel bunt med skrifter, som heter Våra Trädgårdar. Det är egentligen en instruktionsbok i 20 delar, utkomna under 1947-1949. Samtliga delar finns väl bibehållna.

Här ska man kunna finna svar på allt! Om jord, gödsling och dränering, om mustning, om biskötsel, om trädgårdsanläggning, om blommor, bär, buskar och träd - och förstås grönsaker. Dessutom om skadedjur, kryddväxter, fåglar i trädgården, konservering, redskap, kompost, drivbänkar... Det finns kapitel om det mesta! Säkert fungerar de flesta av råden även i vår tid. Kom gärna och titta i dem!

Samtidigt kan jag ju passa på att fråga om det finns någon annan som har något trevligt material att dela med sig av? T ex gamla foton från Trädgårdsföreningens långa historia? De skulle ju kunna förgylla upp den historik som några av våra medlemmar sitter och plitar ihop. Några rara gamla redskap skulle också uppskattas, som vi kan göra en liten utställning av till höstmötet. Hör gärna av dig till styrelsen, om du har något sådant!

Man ska vara rädd om rötter - det kan väl vi trädgårdsentusiaster skriva under på!

/  eo

En sån fin framsida!(Klicka på bilden, så går det bättre att läsa inledningstexten)

I inledningen står det om att man lärt sig hur nyttiga frukter, bär och grönsaker är för hälsan. Det står också att trädgården ger nyttig rekreation och att den har blivit en uppskattad fristad och samlingsplats efter dagens arbete. För över 50 år sedan visste man detta - som nu är i starkt stigande intresse igen!Härliga tulpantid!

.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar