torsdag 9 september 2010

Kreativ Karin

*
I förra veckans Evelina fanns en artikel om Karin Larsson, som deltagit i en tävling för florister på Liseberg i Göteborg. Tävlingsbidragen skulle bestå av en bukett i en lila plastvattenkanna och en brudbukett tänkt för Maria Montazami - en av Hollywoodfruarna. Karin gjorde en bukett i lila och lime till kannan och en brudbukett i crèmefärgat och puderrosa. Jättevackra! Ingen vinst dock denna gång.

Karin Larsson är medlem i Eskilstuna Trädgårdsförening, och driver Decoflor blomsterhandel uppe vid Rådhustorget. Hon kommer till vårt höstmöte i oktober för att berätta om orkidéer - en blomma som ligger henne mycket varmt om hjärtat.

Bland många vackra växter i butiken hittade jag även en rolig planta. En malabarspenat, basella alba, som är en ettårig klängväxt, med pyttesmå rosa runda blommor, som sedan blir vackra svarta blanka bär. De senare går inte att äta, men har ett starkt färgämne och kan användas till växtfärgning. Resten av plantan går dock att äta, bladen skördas som vanlig spenat! Enligt utsago ska den vara lätt att dra upp från frö också.

En krukväxt för Karl-Alfred kanske?

/eo

Karin Larsson och hennes båda tävlingsbidrag


Vackert dekorerad vattenkanna


Orkidéer, och en lustig spenatplanta


Malabarspenat, basella alba - ätbar och dekorativ
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar