söndag 25 april 2010

Upp till kamp!


Inte med fanor eller banderoller utan fastmer med staketnät, kompostgaller, plastnät och gamla kylskåpskorgar rustar vi oss nu till försvar av vår trädgård - främst de knoppande tulpanerna... Rådjuren började hitta hit i vintras, och brydde sig inte ett skvatt om mina upphängda cd-skivor i träden. Nu hade jag hoppats att de hade flyttat tillbaka till sin skog - men icke! Samtliga tulpaner i den nya rosrabatten är avbetade ned till marken, och även i andra rabatter har de mer eller mindre ätit upp samtliga knoppar. De få kvarvarande tulpanplantorna försöker vi nu skydda så gott vi kan. Det vore ju roligt att åtminstone få någon av varje sort i blom!

Det är i alla fall tur att rådjur inte gillar narcisser, så lite lökblomning ska vi väl få så småningom! Likaså är tydligen allium inte lika smakligt. Bra!

Nu är förhoppningen att alla hinder i trädgården ska få djuren att byta matställe - för det kommer säkert att finnas annat längre fram som också står på rådjurens matsedel. Redan har de hunnit att nästan beta slut på den pinfärska spetsmössan (från mässan), med sina näveliknande blad. Det som blev kvar är numera satt i bur.

Undras om de skulle banga för en sjungande och pratande radio, gömd i någon buske?...

/ eo

Tydligen en god sort!


Ett gammalt plastnät får göra nytta igen

Kompostnäten har fått nytt användningsområde
Tulpanbur, gjord av hönsnät över en betongurna
Det som blev kvar av spetsmössan...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar