fredag 23 april 2010

Slut för den här gången!


Nog finns det foton kvar, men nu tror jag att jag sätter punkt för Trädgårdsmässan för den här gången!

Tänk om det fanns tvådagars-resor till mässan... Det fanns ju fortfarande mycket jag inte hade hunnit titta på ordentligt! Fast både fötterna och huvudet tyckte nog att det var rätt så lagom...

På hemvägen blev det lotteri i bussen på växter från mässan. En del hade lite extra tur med fru Fortuna!

Vi andra fick väl nöja oss med det vi själva hade hittat att inhandla. Årets pryl tror jag nästan att en mycket fiffig vattenkanna var. Ni minns väl den stora vattenkastande blomman för några år sedan, som spred duschar vitt och vilt omkring sig? Nu var det fråga om annan vattenkastning. En smått genial idé. En rejäl och snygg grön kanna med rött hjärtformat lock. Och som ofta symboliserade hjärtat även att det handlade om en toalett - en trädgårdspotta/kanna. På natten använder man den som en bekväm potta, fyller på med vatten - och har sedan en alldeles utmärkt flytande gödning att vattna ut på blomrabatterna. Är inte det en utmärkt idé så säg?! Ekonomisk och miljövänlig. Kannan såldes dessutom i en snygg förpackning - genomtänkt och högklassigt in i minsta detalj.

Bärbältet var en annan nyhet. Ett bälte att bära med, närmare bestämt bära bär. Den lilla hinken sitter stadigt på magen, och man behöver inte hålla reda på hinkar som trillar hit och dit. Den blir bra både till vinbären och blåbären i höst!

Även katten fick en present från mässan. En kattborste i form av en nyckelpiga, med tjocka, v-formade gummipiggar på baksidan. River inte i skinnet, men tar med sig en hel del lös päls. Nu borstas det flitigt framför teven på kvällarna, tills hon ledsnar på krafsandet. Konstigt nog har Tuss fortfarande lika mycket päls kvar (och lika mycket lös också, verkar det som...). Och ändå får jag stora tussar med mjuk päls i borsten varje gång!

Nästa vecka är det redan Valborgsmässoaften. Den dagen har man upplevt i alla väder från snöglopp till sommar. Hoppas det blir en skön kväll i år!

Sedan är det väl ändå vår på allvar!

/ eo

Evald gör i ordning lotterivinster

Lite trötta men nöjda passagerare på hemväg

Guldkannan - en suverän uppfinning!

Bärbälte - för bärplockning både hemma och i skogen

Kattborste med gummiborst

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar