lördag 8 augusti 2009

Öppen Trädgård - i Västmanland


Den här gången valde vi att besöka några trädgårdar i Västmanland vid tidningen Lands arrangemang "Öppen Trädgård". Vi bestämde oss för en liten villaträdgård i Fagersta och en större utanför Sala, på rena landet.

Den i Fagersta hade många lite ovanligare växter, som t ex en blå primula och en låg rosalila temynta. Där fanns dammar, liljor och rosor. Och en hel del träslöjdande - snygga blomurnor, ett fint lusthus med hemsnickrade möbler och dito ljuskrona, och små "byar" med timmerhus i dockskåpsstorlek. Roligt och snyggt!


På den gamla bondgården i Nybo utanför Sala var växterna inte lika ovanliga, men rabatterna var vackra med praktfulla riddarsporrar bl a, och det fanns en örtagård, ett naturligt stenparti på berget med en fristående altan överst, en liten bäck och damm, en rosengård och en köksträdgård i den skyddade hörnan nere vid ladugården. Massor av folk hade sökt sig dit, det stod en lång rad med bilar efter den lilla byvägen. Kaffe med rabarberpaj kunde man också köpa för en billig penning.

På hemvägen passade vi på att titta in i Drömparken i Enköping - som alltid rena rama njutningen!


/ eo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar