fredag 12 juni 2009

Vid biblioteket

På biblioteksplan i Eskilstuna finns sedan några år fina perennrabatter. Där blommar bl a vackra vita långsporriga aklejor, som är lätta att ta frö av - och det har jag gjort... Det sitter nu elva små aklejafröplantor i vår nya rosrabatt. Och jag håller förstås tummarna för att aklejorna inte ska ha hoppat över skaklarna och beblandat sig med diverse rosa och blåa varianter - det finns inga sådana på biblioteksplan i alla fall.

Aklejor med kirgislökar

Närbild på de små raringarna

Så mycket folk det är borta vid fontänen?

På torsdag eftermiddagen samlades en mängd demonstranter utanför biblioteket, där nämnden skulle sammanträda, i en tyst och stilla protest mot beslutet att lägga ned fyra väl fungerande filialbibliotek.


Biblioteken är en fråga som engagerar många

En bok för alla - och även ett bibliotek!

Böcker är jätteviktiga!

Det är lätt att lägga ned filialer, det har skett förr, men det är nästan omöjligt att få tillbaka en fungerande verksamhet igen. Inte tror väl nämnden på allvar att skolan har resurser att driva filialerna som skolbibliotek?

Försvara biblioteken!!

Med boken som vapen

Ingen stenkastning, inga dånande slagord, inga huliganer... Bara oroade och besvikna människor i en tyst protest med varsin bok i handen. Och budskapet var solklart: Tänk om vad gäller nedläggningen av biblioteksfilialerna! Invånarna i Eskilstuna behöver dem, inte minst under dåliga tider!


/ eo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar