måndag 2 september 2013

Växtmarknad i Mormorstäppan


Som ett arrangemang i Torshällas satsning på ”Blomsterstaden Torshälla” ordnades i söndags, den 31 augusti, en växtmarknad i Mormorstäppan, som är trädgården mittemot Bergströmska Gården på Lilla  Gatan i Torshälla. En kommitté med växtintresserade Torshälla-bor är arrangör för dessa olika trädgårdsaktiviteter.

Alla som var intresserade av att sälja, köpa eller byta växter var välkomna, och arrangörerna stod för borden.

Eskilstuna Trädgårdsförening deltog här. Vi hade förstås med oss lite informationsmaterial om föreningen men även plantor och buketter till försäljning.

Det var stort intresse under hela lördagen, så jag tror att alla växtförsäljare var nöjda med dagen. Ett trevligt arrangemang i en trevlig miljö!

Under söndagen hölls den årliga höstmarknaden i Rothoffsparken, med växter, saft och sylt, hantverk och fina naturfoton av Skogstorps-fotografen F.J. Mattman. Hans närbilder av insekter i natur är jättefina!

Nästa helg är det dags för Trädgårdens Dagar lör-sön, och då kommer förstås föreningen som vanligt att delta på Löta med ett bord med lite nyskördat att titta på, lotteri och en klurig tipsrad. Nils-Bertil med fru inleder och Angestams är jourhavande under eftermiddagen på lördagen. På söndagen finns Anita Hultman och Karin Olsson där på förmiddagen för att sedan avlösas av Martti Bohlin och Susanne Eriksson. Kom gärna och hälsa på oss där!


/  eo

Bilder från växtmarknaden i Torshälla

(För större bild - klicka i fotot!)
.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar