onsdag 9 september 2015

Trädgårdsdagar på Löta


Till helgen har plantskolorna sina årliga trädgårdsdagar. Eskilstuna Trädgårdsförening kommer att vara representerad på Löta både lördag och söndag, 12-13 september. Öppet mellan 10-15.00.

Löta erbjuder rabatter och man kan få hjälp av deras trädgårdsarkitekt Laura lördag 10-15. Max 15 min, utan kostnad. Boka tid på telefon 016-70585.

Gräscenter medverkar med bl a färdig gräsmatta och sedummatta.

Förutom Eskilstuna Trädgårdsförening deltar i år på lördagen även Trädgårdsamatörerna.

Vill man koppla av en stund kommer det att finnas kaffe att köpa, och även soppa och smörgåsar. (11-15.00)

I år är det Ralph Angestam som står för vår tipsrad – som verkar bli riktigt spännande… Föreningen har förstås sedvanligt lotteri också.

Den här bloggen kommer ju så småningom att upphöra, men en ny hemsida/blogg är på gång. Det ska bli jättespännande att få ta del av den sedan!

Själv har jag dock inte tänkt att upphöra blogga helt och hållet – jag är väl behäftad med en smula skrivklåda och tycker det är roligt att fotografera – och inte bara sådant som hör till trädgård. I min nya blogg kommer jag att skriva om allt möjligt som intresserar mig – som vilda och tama djur, konst, mat och resor - och givetvis även trädgård och blommor! Om det är någon som vill hälsa på även i den bloggen så är adressen: http://rarablommor.blogspot.com

I vår trädgård börjar äntligen tomaterna komma igång och mogna, inte alla sorter men en 6-7 sorter i alla fall (av 17…) Och otroligt nog hann inte sniglarna (trädgårdssnäckorna) äta upp alla bönplantor, utan nu får vi både gröna och lila bönor och långa platta blomsterbönor. Läckert… De gröna druvorna (Himrod) och blåbärsbusken bjuder oss på efterrätter och det finns även gula hallon.

Så här års är det härligt att vara trädgårdsodlare!/   eo 


  ( Vill du få bilden lite större - klicka i den! )

Tomater, bönor och vindruvor


Det blir över att frysa in också!


De lila är vackra - men tappar färgen vid kokning...


Sex sorters tomater. Den stora heter Japanese Oxheart och väger 500 g.
Den godaste är den lilla orange, Orange Parushe. Ja de gula är också jätte-
goda - men vi har inget namn på dem. Köpta som grönsak till jul!


.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar