lördag 15 augusti 2015

Soligt besök i Hällbylund


En riktigt fin sommarkväll tillbringade vi hos Bertilssons i Stenmarken, Hällbylund. Ett ganska nytt hus – sedan 2011 – men på familjens gamla marker. Stenmarken är nog ett passande namn, det fanns både gamla och nya stenmurar, och gott om material att göra stenpartier av. Som grädde på moset bjöds gästerna på kaffe och hembakt efter rundvandringen, fiffigt uppdukat inne i garaget, bara att öppna! För den som ville – och det var många – fanns det även plantor att köpa. Små fina astilbe och höstgentiana fanns det t ex. Förhoppningsvis blommar de redan i höst!

Deras granne, Bitte Andersson, visade sedan vägen till sin egen trädgård, dit vi tog oss på den gräsklädda gamla byvägen genom skogen, där det fanns mängder av vackert mossiga stenar.

I Bittes trädgård fanns det en hel del fina och lite ovanliga perenner, som den gula dagglöken och den vitrosa eukalyptusviden. På tillbakavägen var det flera som passade på att plocka svamp – smörsopp och kantareller - så kvällen var givande på flera sätt!

Stort tack både till Bertilssons och till Bitte Andersson som delade med sig av sina oaser! Det är inte mycket som slår att få kika in i privata trädgårdar… Över 40 personer hade letat sig ut i gröngräset.

/   eo

(  Om man klickar på fotot blir det lite större ) 


Vi får veta lite om trädgården


Stenparti med bl a funkior


Nypon och knoppig vit violruta


Stenen var klädsam bakgrund till den blå clematisen


Den lilla ängen med sina hövolmar


Lysande vit och bollig vidjehortensia


Gunilla dukar upp hembakt och kaffe


Fikagäster


Solen gassade skönt


Portalen hos Bitte och Lars Andersson


En fin hortensia prydde entrén


Trädgårdsgång under äppelträdet


En krukväxt hade fått sommarlov utomhus


Flera hus fanns på tomten


Super Star, gissade vi i alla fall....


Dagglöken blommade vid dammen


Ett litet dekorativt eukalyptusvide-träd


.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar