onsdag 6 maj 2015

Sköna maj välkommen


Sköna maj välkommen till vår bygd igen! Traditionsenligt gick Reveljen genom staden på söndagsmorgonen. Som de gjort första söndagen i maj ända sedan 1861… Jag och min yngsta dotter gick bara med en liten bit, från Statt kl 10.00. Men de hade ju börjat redan i 6-snåret! Sedan gör de några stopp på vägen, bl a äter de frukost på Statt. När de slutligen var framme vid Trumtorp möttes de – och vi – av traditionell manskör som sjöng de härliga vårsångerna – och slutade med ”Välkommen sköna maj, välkommen sköna maj!” Finns det någon mer jublande vårvisa?

Barn med majblommor hör också till vårtecknen – för att inte tala om de lite större maj-blommorna – som t ex magnoliorna i våra parker just nu. I Fors kyrkpark blommar fortfarande de vita stjärnmagnoliorna och på bibliotekstorget håller just de stora mörkrosa magnoliorna på att slå ut. Träden ser ut som stora påskris med rosa påskfjädrar! De är så vackra!

Vackert är ju också allt det späda lövutspringet, med silkespapperstunna löv i olika gröna schatteringar. Jag var och tittade till ”vår” silverlönn också. Den mår alldeles utmärkt, och bladen håller just på att slå ut.

Är det underligt om våren är min favoritårstid?!


/  eo


(  Vill du göra bilden lite större? Klicka i fotot! )

Skyttemusiken anländer till Trumtorp


Vit magnolia vid Fors Kyrka


Magnolior vid Stadsbiblioteket


Vilka vårblommor!


Sol, blå himmel och magnolior


Silverlönnen hade skira blad


Vår egen Leonard Messel är inte så tokig den heller!

.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar