måndag 11 maj 2015

Plantbytet 2015


Vilket väder vi fick till växtbytet! Strålande sol! Många besökare, och många plantor – både de gamla hederliga stugväxterna och lite ovanligare, som klätterhallon och vit kungsmynta. Det var stor åtgång!

De som blev kvar kommer att få vara med i Rosenforsparken på söndag, 10.30-13.00, där det kommer att finnas både växter och lite hantverk. Och kaffebrödet brukar vara hembakt! Jag håller tummarna för samma fina väder, ja gärna en aning varmare också förstås…

Är det någon som har lust att stå i föreningens stånd på söndag tillsammans med oss så är den mycket välkommen!

Vi tycker att vi har haft växtbytet i så många år nu, att det kan vara dags att någon ny tar vid. Nästa år kommer därför Anki och Stefan Eriksson i Svista att härbärgera plantbytet. De har en stor tomt, 2000 kvm, så det finns nog mycket att titta på också!

I natt var det bara 1 grad varmt här i Röksta, så än är det inte sommar… Jag kunde inte hålla mig från att handla lite trevliga blommande annueller igår till våra trädgårdsurnor, bl a en jätteverbena, men de får så länge stå i det lilla ”mobila” plastväxthuset, ifall frosten skulle få för sig något. Det skyddar ju ändå lite. Vi hade bara tänkt att titta lite på utbudet.… Men det är svårt att hålla sig!

Här kommer lite foton från i lördags. Det är vår dotter Kristin som varit hovfotograf. (Och som dessutom basade för fikat.) 


 ( Som vanligt - för större bild, klicka i fotot! )

Ralph vid tomaterna


Tre spekulanter


Pratar Nille persilja? Nej, tomater förstås!


Green Zebra och Blue Fruit hette två av tomaterna


Mmmm, luktar gott om kryddorna....


Växter på diverse bord


"Trädgårdsprat" på gång


Full rulle bland krukorna


Vår nya sekreterare, Barbro Billing


Ralph, Gunnevi och Britt ur nya styrelsen


Mycket att välja på!


Else-Marie skriver plantetiketter


Odlingsfunderingar


Skönt i solen!


Anki visar sin trädgård på surfplattan


Gerds goda kakor smakade delikat!

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar