tisdag 21 april 2015

Släppt spadarna loss - det är vår!


Nåja, man ska aldrig säga aldrig, men nu känns det i alla fall som vår! (Peppar, peppar…)

Den sista blomman, som var kvar av de fina buketterna vi fick vid årsmötet, var en röd ros. Vår katt Tussilago gillar att dricka ur diverse kannor och skålar, och ”rosenvatten” uppskattade hon alldeles särskilt…

I helgen gjorde vi som många andra – besökte Sofiebergsåsen med alla backsipporna. Det var jämnt göra att hitta någonstans att ställa bilen. Härligt att sipporna finns i sådana mängder där!

Även en magnifik mistel såg vi på åsen – man kan ju undra varför de egentligen ska vara fridlsta? De verkar bli bara mer och mer vanliga. Grannarna har mistlar både i äppelträd och aspar.

Nere i gillestugan har visst novemberkaktusen fått snurren. Först blommade den i oktober, sedan till jul – och så nu till påsk! Månntro den tänker blomma även till midsommar? ;-)

Vår trädgård ser ut som en filial till smådjursuppfödning just nu – små burar av hönsnät lite varstans, för att försöka behålla åtminstone en del av tulpanerna och annat rådjursgodis. Även penséer sägs de tycka om, så i urnan satte jag ned en massa taggiga grenar av pimpinellros som ett staket. Än så länge verkar det fungera…

Leonard Messel-magnolian börjar slå ut – årets bästa årstid har just börjat!


/  eo

(  Större bild? Klicka i fotot! )

Tussilago beundrar den sista röda rosen


"Rosenvatten" - en delikatess att lapa i sig...


Mistelklot


Åsen full med backsippor


Så vackra och så många!


Fullt utslagna i solen


Hur undvika att trampa på dem?


Flitig som en humla...


Kaktusen blommar - igen!


Inburade tulpaner


Vi försöker skydda penséerna mot rådjur


Hoppas rosgrenarna ska hålla rådjuren borta!

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar