söndag 8 februari 2015

Roligare än TV


Storbildsruta är det som gäller i köket - utan reklamavbrott!


Vid frukost, lunch och middag har vi gratis underhållning – roligare än TV. Ja, alldeles gratis blir den kanske inte, för det går ju åt en hel del fågelfrö… Det händer i alla fall något utanför fönstret hela tiden, det kvittrar och fladdrar och är stor åtgång på de godaste matsorterna. Som varierar – ena dagen är det jordnötterna som är favoritmaten och andra dagen kan det vara solrosfröna.

Äpplen är också uppskattat, inte bara av koltrastarna. Just nu verkar det allra godaste vara smulad limpa, som vi lägger i en skål på fågelstationen. Dit är det kö hela tiden.

Inte bara småfåglarna förser sig. Häromdagen satt det en stor hare och mumsade nedfallna frön för fulla muggar!

Även i den här dokusåpan händer det förstås att en del käftar med varandra, och att någon stor och stark (koltrast) försöker spela Allan och köra bort de mindre. Och de flyger visserligen iväg några ögonblick - men är strax tillbaka igen. Dessutom är det inte alltid säkert att störst går först. Vi var en sommar vid Saltströmmen i Norge och såg en örn som hotfullt seglade ovanför stränderna. Efter ett tag hade en hel klunga fiskmåsar mobiliserats – och de körde snöpligen iväg jägaren! Bättre fly än illa fäkta!

Med fåglar har man inte tråkigt en sekund!


 /  eo

( För större bild - klicka i fotot! )

Koltrastarna gillar bröd också


Gulsparvarna sitter gärna i havrekärven


Rödhaken bryr sig inte ett dugg om sin stora granne


Haren knaprar i lugn och ro i sig av fröskalen


Rödhaken - så jättefin han är!


Hittade en f.d. nässelfjäril bakom
en blomkruka i källaren 


En ovanlig bukettprydnad!

.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar