torsdag 18 december 2014

God Jul!


Förra årets amaryllisar har stått i balkonglådor under ett äppelträd hela sommaren. När hösten kom på allvar fick de flytta in bakom soffan i vardagsrummet, för att vissna – och så småningom kanske komma med nya knoppar. Framåt våren eller så.

Nu började de se lite nervissnade ut, så jag bar ner dem i garaget istället. Men – vad var det där för ett konstigt jättelångt blad, med liksom ett extra litet blad ytterst. Jo – en knopp! Jättelång och liggande mot golvet som ett blad…

Den fick förstås komma upp ur lådan och få lite vatten. Jag har aldrig sett maken till amaryllisstjälk! Det ska bli en sån där lite rufsig sort, kanske bara en enda klocka – men det ska bli spännande att se den!

Så här års hör till våra traditioner att göra egna julgrupper, med diverse krukor och pynt inhandlat på Pingstkyrkans loppis. Och så lite småplantor från något av växthusen. Det är så roligt!

Mindre roligt var att min dator fick tokspel, och måste in på service. En hel vecka har jag varit utan – det känns som en månad! 80 skräpmail och 108 vanliga mail låg och väntade. Julkortsadresserna fanns där outprintade, Trädgårdsföreningens julsida likaså, bilder från luciafirande och diverse annat som var ganska akut. Så idag har det nästan varit heltid vid datorn!

Min variant av Internet Explorer är den där gamla som man helst inte ska använda längre, så nu kör jag på Google Chrome istället. Men såg att Trädgårdsföreningens nyaste sida, med länk till julsidan, tyvärr inte kommer upp via Google Chrome – av någon underlig anledning! Bara den gamla vanliga hemsidan syns där. Medan det däremot fungerar via Internet Explorer. Internet är verkligen ett mysterium! Men det går att komma direkt till julsidan via Google Chrome - på den här länken:


Välkommen dit om du vill ha lite tips om julblommor och fågelmat och annat julaktigt!


Med tillönskan om

EN GOD JUL
och
ETT GOTT NYTT ÅR!

/ eo


P.S.

Snart vänder ljuset åter!


Den jättelånga amaryllisen, uppstagad...


Vad månde bliva av denna?!


Dags att plantera lite julblommor


Några pyntade julgrupper


De flesta krukorna är inköpta på loppis


Även på toaletten blir det julpyntat! 

.1 kommentar:

  1. God fortsättning! Här kommer ett tips på en ny köp-och-sälj-sida med många fynd: Yardsale.se

    SvaraRadera