fredag 7 november 2014

Första snön


Snöyra när man drar upp persiennerna. Det borde ju inte vara oväntat men man blir ändå lite förvånad – världen är vit utanför!

Vår hängbjörk vägrar som alltid att inse att det är höst, och har bara nyligen blivit gul, och har nästan alla löv kvar.

Ringblommor finns fortfarande att plocka. Men nu har vintern varit här och berättat vad vi har att vänta oss framöver. Så då får man satsa på blomster inomhus istället då – amaryllis är en favorit på höstarna och cyklamen är också en trevlig höstblomma, gärna där det är lite svalt. Och orkidéerna kan ju blomma året runt! Novemberkaktusen står i knopp, och det blå novemberljuset likaså.

Det är Fars Dag på söndag, och om det kan man ju ha olika åsikter – mera handlarnas helg kanske… Men fika med ungarna är ju alltid mysigt, och mer behöver det ju faktiskt inte vara!

För alla dem som gillar konst kommer det också andra godbitar i helgen – Inger och Lasse Åberg på Kvarnen i Torshälla, tre olika konstnärer på Ebelingmuseet, Ardy Strüwer på Konstfrämjandet.  Det blir nog en bra helg!

(Nästa lördag, den 15 nov, är det även nya utställningar på Gamla Sta'ns Galleri och på Konstmuseet.)


/  eo

(Klicka i bilden så blir den lite förstorad)

Snöyra vid fågelbadet


Garagenedfarten snötäckt


Den rosa amaryllisen blommar fint


Krukväxterna trivs i värmen på insidan av fönstret


Tropisk blomma mot kylslagen trädgård


Björken håller kvar bladen i det längsta


Det dröjer innan möbeln blir använd igen


I det svala sovrumsfönstret trivs cyklamen bra

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar