fredag 10 januari 2014

Kärt besök i trädgården


Hux flux landade en hel flock sidensvansar i våra kornellbuskar – säkert minst 50 stycken! De är ju så jättefina, men sitter inte stilla en sekund, så de är inte lätta att fotografera. Och zoomen på min kamera är inte heller något vidare… Några halvbra bilder blev det i alla fall.

På väg hem från centrum igår tog jag vägen genom Stadsparken. De hade ju börjat riva Pråmen för några månader sedan, men nu var det dags på allvar. Traktorer grävde där, och det såg verkligen ut som en rivningstomt. Nedan några bilder av bråten. Det ska i alla fall bli spännande att se vad som kommer där sedan. Det var ju stort intresse från allmänheten att komma med förslag i höstas. Själv skulle jag tycka att det vore jättekul med ett glasat orangeri med ett café i och en guldfiskdamm! För en vattenorgel/fontän är väl inte att tänka på… Kanske blir det en boulebana?

De flesta har nog redan slängt ut sin gran, gissar jag (om den inte är av  plast, förstås), men vi framhärdar och väntar till Tjugondag Knut. (Åtminstone – den barrar nästan ingenting, så kanske behåller vi den ytterligare någon vecka…) Adventsstakarna i fönstren får nog också stå kvar ett tag – för att mota vintermörkret. Men lite änglar och tomtar blir väl nedpackade och halmbocken och sånt. Det kan ju vara skönt att få plats med strykbord och andra nyttigheter istället.

Det dröjer inte så länge innan man faktiskt märker att dagarna blir längre! /  eo

( För större bild - klicka i fotot! Eller använd scrollhjulet på musen = ctrl+rulla på hjulet)


Full fart i kornellerna


Gamla äpplen är smaskens!


Vad de är fina!Rivning av Pråmen nedan:


.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar