fredag 6 december 2013

Granar fast inte av gran


Som vanligt korades årets Munktell-gran under julmarknaden, i Munktell Science Park. Vinnaren blev nr 1, ”Omkastad demokrati”. En snygg gran, ett litet konstverk – men var demokratitemat stod att finna förstod jag inte riktigt… Traditionsenligt var även Ars Musica-kören med samtidigt och sjöng vacker – och ibland rolig – julmusik. Ett av russinen i julmarknadskakan!

Inte mycket återstår av årets skörd från trädgården, gula lökar, purjolökar (några står kvar i snön, men det brukar gå bara bra att ta upp och använda dem ändå) och så finns fortfarande några tomater kvar i skålen, även om antalet krymper stadigt. Tomatskivor på macka är inte dumt!

En del äpplen finns fortfarande kvar på altanen, som vi portionerar ut åt fåglarna, främst koltrastarna. Vi halverar dem och spetsar dem på grenar i korallkornellerna. Men det går förstås åt en hel del köpt fågelmat nu också. En nyhet hittade vi på Lidl, en ”kedja” av grönt plastnät, med sex avdelningar, tre med jordnötter och tre med talgbollar. Mycket uppskattat! Kostar 19,95. I övrigt har vi jämfört priser på olika håll, och ÖB är den som ligger bäst till prismässigt på det allra mesta. Jordnötter 3 kg/89:- = 29,70 kg, solrosfrö 18 kg/195:- = 10,83/kg, talgbollar i hink (50 st)/65:- = 1,30/st och blandat fågelfrö 18 kg/159 = 8,83/kg. Sedan kan det säkert förekomma extrapriser på andra håll.

Billiga amaryllisar har man kunnat köpa under hösten, t ex på Lidl, kruka-lök-jord. Just nu blommar en vit med lite rosa kant – jag blir alldeles lycklig av att titta på den!

Biblioteket har en rolig nyhet i år, en gran – av böcker! Och bredvid den på väggen har de gjort i ordning en julkalender av papperskassar med nummer på – och så dagens boktips inuti. Kul idé!

Hoppas ni hinner njuta lite i helgen, och inte bara stressar med julklapparna!


/  eo

(Som vanligt - vill man ha bilden lite större så klickar man på den!)

Mumsig macka


Årets Munktellgran


Ars Musica sjunger i trappan


Pilfinken gillar också äpplen


En älsklingsblomma i advent


Opp amaryllis, vakna min lilla...


Bokgranen med kalenderkassar på väggen

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar