lördag 19 oktober 2013

Vit överraskning


Som vanligt kom den första snön som en överraskning. När man drog upp persiennen så var världen vit!

Mitt i snön stod ståndaktiga höstastrar och låtsades som ingenting, och tänkte att det nog bara är ett tillfälligt gästspel av vintern. Och de har kanske rätt? Men det är nog ändå förståndigt att rusta sig med långkalsonger, mössa och vantar, täckjacka och kängor. Och sätta på vinterskorna på bilen. Klokast också att ta det lite försiktigt både när man går, cyklar och kör bil – underlaget är inte riktigt pålitligt. Det är inte bara frosten som gör det halkigt, utan även alla blöta löv som kan bli rena såpan.

Äpplena har fått komma in på altanen och blivit omstoppade med plädar, så klarar de sig ett tag till – för inne får de ju inte plats.

Möblerna på lilla uteplatsen utanför köket får vi väl – lite motvilligt – stoppa in i växthuset, som nu är tomt på tomater. Men man stretar emot i det längsta!

Nästa helg är sommartiden slut, då får vi en timme längre dagsljus på eftermiddagen. Och veckan därpå är det Allhelgonahelg, med vackert upplysta kyrkogårdar. I november kan vi vara med på blomster-pyssel på Decoflor blomsteraffär (anmäls direkt till Karin på 14 14 00) och sedan är det snart advent.

Och till dess får vi faktiskt utan anledning tända så många mysljus vi bara har lust med!


/  eo

( Större bild? Klicka i fotot!)

Benveden är en röd juvel så här års 


En liten röd höstaster i kylan


Löv och snö i skön förening


Den sena lilla Royal Blue-astern


Prickastern i snömattan


Hög tid att ta in möblerna...


Äpplen med snömössor. Kalla men jättegoda!

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar