måndag 9 september 2013

Soligt på Löta


I allra finaste brittsommarväder hölls lördag-söndag Trädgårdsdagar på Löta i Ärla.

Det är lite smått tradition att föreningen deltar där, för att presentera sig och visa upp en del av årets skörd från trädgården. I år fanns det med bl a polkabetor, mangoldstjälkar i alla färgerna (röda, rosa, vita, gröna och gula) och lila ”haricots verts”. Sexton sorters tomater fanns också i en korg, i storlekar från spelkula till en röd bamse på 775 g….. Och förstås inte bara röda utan gula, ”svarta”, gröna med ränder och en som kallas vit – Ghost Cherry. Det finns nog en tomatsort för varje smak!

Vi hade med en ”kyrkbukett” också, en sån där liten väldoftande sak som kvinnorna hade plockat med sig till kyrkan förr i fickan eller mellan bladen på psalmboken. Predikan var ju flera timmar lång, och det var lätt att slumra till, efter en lång arbetsvecka. Då blev man lite piggare av att titta och lukta på blommorna. Buketten kunde bestå av åbrodd, isop, citronmeliss, lavendel, renfana, mynta, salvia… Ja, vad man nu hade tillgång till i sin lilla täppa.

Tipsraden i år hette ”Resetipset”, och bestod av bilder på diverse underliga eller vackra saker vi har mött på resor i Europa i olika trädgårdssammanhang. Rätt rad och namn på vinnaren kommer om några dagar.

Som vanligt hade vi många trevliga och intresserade besökare vid bordet, det är alltid lika roligt att träffa ”trädgårdsnördar” av alla de slag!

Löta kunde även visa upp olika slags trädgårdssten, honung från lokal biodlare och skönhetsprodukter med rosentema. Dessutom fanns Sonja Blycker på plats, konstnären som gör så vackra porträtt av knoppar från vårträd. Kaffebrödet gick inte heller av för hackor… Svårigheten var bara att välja!

/  eo

(För större bild - klicka på fotot!)

Uppdukat på bordet


Kyrkbukett att lukta på


Två av tipparna


Där borta!


Hmmm, vad kan det vara...


I brist på stolar får man sitta på huk


Anita på språng, som vanligt...


Lite rådgivning


Ulla i solen i ståndet

.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar