söndag 2 juni 2013

Besök i medlemsträdgård


Marianne Håkansson tog emot över tjugo personer i sin fina trädgård, i den härliga försommarkvällen. Precis vid ingången stod en helt fantastisk syren, alldeles översållad med ljust lavendelblå blommor som dessutom doftade helt underbart. Så hette den Excel också. En alldeles excellent syren!


De doftande gula azaleorna gav också upphov till många beundrande utrop. De med orange blommor gick förstås inte heller av för hackor…

Och alla de olika alunrotsorterna som satt som en vacker inramning hela vägen längs en lång perennarabatt. Olika färger, olika sorter. Så snyggt!

Många olika magnolior har Marianne också. En del hade inte gillat den senaste vintern men den ljusgula Yellow Bird var som allra vackrast nu och väckte nog tanken hos många – ”Tänk om man skulle kunna ha en sån hemma i trädgården”….

Funkior hör också till sånt som Marianne tycker om, och följaktligen har i många varianter. T ex den lilla helt månvita på framsidan eller rundeln mitt i gräsmattan med ett litet valnötsträd i mitten, gråbladiga nejlikor som bottenvegetation och sedan gråbladiga hostor runt om. Inramat av gråa gatstenar. Nästan min personliga favorit…

Många fina buskar och små träd har hon också, bl a vackra japanska lönnar. Man kan ju bli grön av avund! Fast jag nöjer mig med hyggligt gröna fingrar istället….

När vi efter rundvandringen var proppfulla av alla intryck bjöd hon dessutom på fika med jättegott hembakt bröd. Maken stod för kaffekokningen, hon för resten. Oj, vad det smakade bra!

En sån fin kväll!


Varmt tack till Marianne från oss allihopa!


/ eo

(För större bilder - klicka i fotot)

Välkommen in!


Vilken blomning - och vilken doft!


En häftig grönrandig daglilja


Camassiorna klär verkligen azelean


Dessutom doftar den!


Den orange var också stilig


Helvit funkia


Häxalen blommade rart


Inramning av alunrot hela vägen

 
Valnöt med gråbladigt sällskap


Jättefin rundel


Silverpäron, också med grå blad


En av de gula svavelpionerna


En liten fritillariararitet


Gula blad med röd kant på den japanska lönnen


Yellow Bird - en riktig snygging


Dags för fika


Varsågoda!


Kaffegäster  1-6Stora fina Nova fick komma ut och hälsa lite på slutet


TACK för att vi fick komma och titta!

.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar